Ο Καμμένος ψάχνει να βρει νέους... Αβέρωφ!

Ο Καμμένος ψάχνει να βρει νέους... Αβέρωφ!07.12.2018Πρόσωπα

Ανοιξε τραπεζικό λογαριασμό για να βοηθήσουν όσοι εφοπλιστές μπορούν στην αγορά φρεγατών

Ρεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας

Σε λίγο, η περιοχή ευθύνης του Πολεμικού Ναυτικού θα μεγαλώσει» επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος, προαναγγέλλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την υλοποίηση της απόφασης για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης. Την άσκηση του κυριαρχικού

μας δικαιώματος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας τη συνδύασε με την αναγκαιότητα ενίσχυσης του Στόλου με νέα πλοία, καθώς η τουρκική προκλητικότητα εκτιμάται ότι θα αυξηθεί όσο προχωρούν οι έρευνες για την εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Για την ενίσχυση του Στόλου μας, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, εκεί όπου έλαβαν χώρα χθες οι κεντρικές εορταστικές εκδηλώσεις για τον προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού, τη δημιουργία ενός τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν χρήματα για την προμήθεια νέων πλοίων.

«Η πατρίδα και το κράτος θα δώσουν από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών ό,τι περισσότερο μπορέσουν. Τώρα, όμως, έχουμε την ανάγκη των μεγάλων δωρητών και ευεργετών της πατρίδας. Καλώ τους Ελληνες εφοπλιστές, καλώ όμως και όλους τους πολίτες να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια για την ενίσχυση του Στόλου, για την απόκτηση νέων φρεγατών και ναυαρχίδας» είπε ο Πάνος Καμμένος, θυμίζοντας το παράδειγμα του Αβέρωφ και άλλων μεγάλων ευεργετών. Είπε, μάλιστα, ότι πρώτος θα καταθέσει στον λογαριασμό αυτόν τον μισθό του.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έστειλε και μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας ότι «ως έθνος επιθυμούμε την ειρήνη, αλλά αντιμετωπίζουμε πάντα με αποφασιστικότητα οποιαδήποτε απειλή, έχοντας ως σταθερά ισχύος το σημαντικότερο όπλο, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεών μας». Χαρακτήρισε δε τα πολεμικά πλοία μας «ακρογωνιαίο λίθο» της διαμόρφωσης της στρατηγικής της Ελλάδας και αδιαμφισβήτητο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας. «Συνεχίζουμε να παράγουμε ήρωες. Σε καιρό ειρήνης, το Πολεμικό Ναυτικό και όλες οι Ενοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να ενεργούν σε πολεμικές συνθήκες» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Με αφορμή τους εορτασμούς του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, ο κ. Καμμένος, συνοδευόμενος από τη στρατιωτική ηγεσία, επισκέφθηκε την φρεγάτα «Αιγαίον» και βράβευσε τους αδελφούς Πάνο και Αθανάσιο Λασκαρίδη για τη δωρεά τεσσάρων νέων ηλεκτρομηχανών για το πλοίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα