Αντίστροφη μέτρηση για 5.500 θέσεις στο Δημόσιο

Αντίστροφη μέτρηση για 5.500 θέσεις στο Δημόσιο23.11.2018Οικονομία

Από σήμερα έως τις 3 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για 12μηνη απασχόληση άνεργων πτυχιούχων με μισθό έως 1.140 €

Τη δυνατότητα να εργαστούν σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου για 12 μήνες, με μισθούς έως 1.140 ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται, ανάλογα με την ειδικότητα, τα επιδόματα επικίνδυνης εργασίας), δίνει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε 5.500 ανέργους από

22 έως 29 ετών.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αρχίζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.

Το νέο πρόγραμμα έχει στόχο την αντιμετώπιση της δυσκολίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων, οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου (oaed.gr).
Κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος ή να έχουν συμπληρώσει έως και το 29ο έτος της ηλικίας και να διανύουν το 30ό κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα επιλέγονται με βάση τα εξής κριτήρια: χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας (ανώτατο όριο οι 24 μήνες), μεταπτυχιακό, διδακτορικό (οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου), ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, εγγραφή στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Αμοιβές

Οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται: Για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης έως 1.040 ευρώ και για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης έως 990 ευρώ.

Για τους ωφελουμένους οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών οι ανωτέρω αμοιβές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ, αντίστοιχα.

Οσοι επιλεγούν θα λαμβάνουν, ανάλογα με την ειδικότητά τους, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (από 70 έως 150 ευρώ τον μήνα).

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ έως και τέσσερις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία λήξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι: α) Κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών. β) Ανεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κοινοί άνεργοι στον ΟΑΕΔ και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ.

Στήριξη των απολυμένων στο λιανεμπόριο

Επίσης, από το υπουργείο Εργασίας ανακοινώθηκε η έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης των 725 πρώην εργαζομένων που απολύθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 19 Απριλίου 2016 έως 19 Ιανουαρίου 2017 από εταιρίες του κλάδου του λιανικού εμπορίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στις ιστοσελίδες του υπουργείου Εργασίας και του ΕΤΠ Ελλάδας (http://www.ypakp.gr eye-ekt.gr και egf-greece.gr, αντίστοιχα), καθώς και στον φορέα υλοποίησης (www.eiead.gr ή 210-2120758, 733) .

Keywords
Τυχαία Θέματα