Ο Σαλβίνι γκρέμισε βίλες μαφιόζων

Ο Σαλβίνι γκρέμισε βίλες μαφιόζων23.11.2018Ειδήσεις

Με τον Ματέο Σαλβίνι μπορεί κάποιος πολιτικά να διαφωνεί. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι είναι από τους πολιτικούς που «δεν κρατούν τον λόγο τους».

Πριν από περίπου έναν μήνα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του είχε υποσχεθεί στον λαό πως θα γκρεμιστούν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι αυθαίρετες βίλες των μαφιόζων, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Θα οδηγώ εγώ την μπουλντόζα και θα παραδώσω

τη γη στους πολίτες»! Με δεδομένη την πολιτική βούληση, οι Αρχές της Ιταλίας έπιασαν δουλειά και προέβησαν τα τελευταία 24ωρα στην κατεδάφιση οκτώ αυθαίρετων πολυτελών κατοικιών που έχτισε μαφιόζικη φατρία, η οποία είναι γνωστή όχι μόνο για τη σκοτεινή δράση της, αλλά και για το κιτς γούστο της.

«Ξεκινάμε την κατεδάφιση των δύο πρώτων επαύλεων» δήλωσε η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, την ώρα που η δημοτική αστυνομία απομάκρυνε τα τελευταία έπιπλα από τις βίλες, που είναι διακοσμημένες με αγάλματα ζώων, πολυελαίους και τοιχογραφίες.

Τόνιζε επίσης η Ράτζι: «Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν (...). Δεν θα σταματήσουμε έως ότου αυτή η γη επιστρέψει στους πολίτες» της αιώνιας πόλης, καθώς οι επαύλεις οικοδομήθηκαν άνευ άδειας στο προάστιο Κουαντράρομ της Ρώμης. «Πρόκειται για μια καλή ημέρα για τους κατοίκους της Ρώμης.

Αποκαθιστούμε τη νομιμότητα, τους κανόνες, την πειθαρχία και την ασφάλεια» δήλωσε από την πλευρά του και ο Σαλβίνι, υποσχόμενος περισσότερη δράση και προς αυτήν την κατεύθυνση.

Keywords
Αναζητήσεις
ο σαλβινι γκρέμισε σπιτια μαφιοζων
Τυχαία Θέματα