Αλβανοί ψυχροί εκτελεστές οι δύο δραπέτες του Πειραιά!

Αλβανοί ψυχροί εκτελεστές οι δύο δραπέτες του Πειραιά!11.05.2018Αστυνομικά

Καταδικασμένοι σε ισόβια «πέταξαν» από το πλοίο που τους μετέφερε στην Κρήτη. Υποψίες για βοήθεια μέσα στο γκαράζ

Κακοποιοί με βαρύτατο ποινικό παρελθόν και άκρως επικίνδυνοι είναι οι δύο Αλβανοί που δραπέτευσαν μέσα από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στον Πειραιά, κατά τη μεταγωγή τους σε φυλακές της Κρήτης.

Οι βαρυποινίτες Χαλίλι Τζουλιάνο και Ντόντζι Αλφόνσο κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες και μάλιστα ο πρώτος εξ αυτών για τον σφαγιασμό ενός παιδιού μόλις δυόμισι ετών στην Καλαμάτα, το Νοέμβριο του 2011, έπειτα από εντολή θανάτου που είχε λάβει από τον επίσης γνωστό κακοποιό και βαρυποινίτη Βασίλη Βαρελά.

Ο τελευταίος, όπως είχε αποκαλυφθεί από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, του έλεγε δίχως δισταγμό να αποκεφαλίσει τον δυόμισι ετών Κέρι Μεσάι και στη συνέχεια να σκοτώσει τον 35χρονο Αλβανό πατέρα του Φιλίπ, καθώς πίστευε ότι ήθελε να αυτονομηθεί από την ομάδα του στη Μεσσηνία και να αναλάβει μόνος του τη διακίνηση κοκαΐνης στην περιοχή.

Διπλή δολοφονία

Ετσι ο Χαλίλι Τζουλιάνο ανέλαβε δράση και αφού πυροβόλησε στο κεφάλι τον 35χρονο Φιλίπ στη συνέχεια έκοψε τον λαιμό του μικρού Κέρι. Για τη στυγερή διπλή δολοφονία είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια.
Ο δεύτερος Αλβανός βαρυποινίτης Ντόντζι Αλφόνσο είχε σκοτώσει το 2014 κατά τη διάρκεια ληστείας σε κατάστημα ψιλικών στην Ελευσίνα τον ιδιοκτήτη, τον οποίο εκτέλεσε εν ψυχρώ διότι τόλμησε απλά να αντισταθεί, βυθίζοντας στο πένθος μια ολόκληρη οικογένεια.

Οπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Τετάρτης λεωφορείο του Τμήματος Μεταγωγών με 11 αλλοδαπούς κρατουμένους μπήκε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τα Χανιά. Αγνωστο υπό ποιες ακριβώς συνθήκες, στο γκαράζ του πλοίου τέσσερις από τους κρατουμένους άρχισαν να τρέχουν προς το λιμάνι.

Οι αστυνομικοί συνοδοί τους κινητοποιήθηκαν, έτρεξαν πίσω τους και παράλληλα ζήτησαν άμεσα βοήθεια από τους λιμενικούς που βρίσκονταν στον χώρο του λιμανιού. Πολύ γρήγορα συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις, ενώ ο δεύτερος εγκλωβίστηκε λίγο μακρύτερα, στον χώρο του λιμανιού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι άλλοι δύο δραπέτες κατάφεραν να διαφύγουν προς την οδό Θερμοπυλών, έξω από το λιμάνι. Οι δραπέτες φαίνεται ότι είχαν βοήθεια και μέσα στο γκαράζ του πλοίου, καταφέρνοντας να λυθούν από τα δεσμά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα