Αλλοι τέσσερις «γαλάζιοι» υποψήφιοι περιφερειάρχες

Αλλοι τέσσερις «γαλάζιοι» υποψήφιοι περιφερειάρχες13.10.2018ΝΔ

Οριστικοποιήθηκαν οι εκλεκτοί της Ν.Δ.

Συμπληρώνεται το παζλ των «γαλάζιων» υποψηφιοτήτων για τις Περιφέρειες, καθώς χθες το πρωί «κλείδωσαν» ακόμα τέσσερις υποψηφιότητες και ξεκαθαρίζει το τοπίο για συνολικά 10 από αυτές.

Σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ., το χρίσμα πήραν ο Γιώργος Πατούλης (Αττική), ο Παναγιώτης Νίκας (Πελοπόννησος), ο περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας Νεκτάριος

Φαρμάκης (Δυτική Ελλάδα) και ο Φάνης Σπανός, σημερινός αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας (Στερεά Ελλάδα), γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για την Αττική. Και στις 26 Μαΐου η Αττική γυρίζει σελίδα. Ξεκινάμε!» Τη στιγμή πάντως που η Φώφη Γεννηματά έσπευδε να στείλει το δικό της μήνυμα στήριξης στον Γιάννη Σγουρό, δηλώνοντας ότι «η Αττική μπορεί να έχει ξανά περιφερειάρχη. Γιάννη, καλή επιτυχία» και αναρτώντας και φωτογραφία των δυο τους στα social media, από το Μοσχάτο επισημαίνουν ότι ο κ. Πατούλης «θα είναι αντίπαλος της Ρένας Δούρου».

Για τις άλλες τρεις υποψηφιότητες, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζουν ότι ο Παναγιώτης Νίκας (αναμένεται να συνοδεύσει τον πρόεδρο της Ν.Δ. κατά την περιοδεία του τη Δευτέρα στην Κορινθία) θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέναντι στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δέδε και στον Πέτρο Τατούλη.
Ο 34χρονος Φάνης Σπανός θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απέναντι στον εκλεκτό της Κουμουνδούρου Δημήτρη Αναγνωστάκη, ενώ ο 38χρονος Νεκτάριος Φαρμάκης θα αναμετρηθεί με τον Απόστολο Κατσιφάρα, τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι προηγούμενοι

Το χρίσμα της Ν.Δ. έχουν ήδη πάρει και οι Αλέκος Καχριμάνης (Ηπειρος), Κώστας Αγοραστός (Θεσσαλία), Απόστολος Τζιτζικώστας (Κεντρική Μακεδονία), Χρήστος Μέτιος (Ανατολική Μακεδονία - Θράκη), Χριστιάνα Καλογήρου (Βόρειο Αιγαίο) και Γιώργος Χατζημάρκος (Νότιο Αιγαίο). Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη για τη Δυτική Μακεδονία, καθώς και της Ρόδης Κράτσα για τα Ιόνια, ενώ στην Κρήτη η Ν.Δ. βρίσκεται ανάμεσα στους κ. Αρναουτάκη και Κουράκη.

Την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ θα έχει συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα