Διένυσε 6.300 χλμ. με ποδήλατο για να έρθει στη Θεσσαλονίκη!

Διένυσε 6.300 χλμ. με ποδήλατο για να έρθει στη Θεσσαλονίκη!12.10.2018Πρόσωπα

Με τον δικό του τρόπο επέλεξε να συμμετάσχει στην 8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στον «Δρόμο του Μεταξιού», που γίνεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ο 45χρονος Γερμανός Μάρκους Σιονγκ...

...ο οποίος είναι ο μοναδικός σύνεδρος που ήρθε στην πόλη διασχίζοντας 12 χώρες και διανύοντας 6.300 χλμ.

με το... ποδήλατό του, έχοντας ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου από το Οσλο. Και δεν ήταν αυτό το μόνο παράτολμο εγχείρημά του.

Πριν από έναν χρόνο ο ακτιβιστής από το Αμβούργο είχε αφήσει τη δουλειά του για να ξεκινήσει την καμπάνια «Runmysilkroad», να τρέξει δηλαδή στον «Δρόμο του Μεταξιού», με σκοπό να πολεμήσει την προκατάληψη και να εμπνεύσει τους ανθρώπους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Το εγχείρημά του δεν ήταν εύκολο, αν αναλογιστεί κανείς πως τερμάτισε εκείνη τη διαδρομή σε αναπηρικό καροτσάκι, εξαιτίας ενός ατυχήματος που του συνέβη. «Οταν έπαθα το ατύχημα, είπα να σταματήσω, όμως όλοι με προέτρεψαν να βρω μια λύση. Ετσι έφτασα στον προορισμό μου με αναπηρικό αμαξίδιο. Χειρουργήθηκα, είμαι καλά, αλλά δεν μπορώ να τρέξω πια. Μπορώ όμως να κάνω ποδήλατο» λέει. Στον «Δρόμο του Μεταξιού» ο Μάρκους Σιονγκ διέσχισε οκτώ χώρες, τρέχοντας 12.000 χλμ., σε περίπου 200 ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διένυσε 6 300, Θεσσαλονίκη,dienyse 6 300, thessaloniki