Αλλα αντ΄άλλων από τον Πιτσιόρλα για τη δικογραφία στη Βουλή

Αλλα αντ΄άλλων από τον Πιτσιόρλα για τη δικογραφία στη Βουλή26.02.2018Πρόσωπα

Ολα έδειχναν ότι θα ήταν ακόμα μία συνηθισμένη δεξίωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου ο προσκεκλημένος υπουργός θα μιλούσε για το πόσο καλώς καμωμένα έχει τα πάντα η κυβέρνηση.

Η εκδήλωση, όμως, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το βράδυ της Παρασκευής κάθε άλλο παρά συνηθισμένη και βαρετή ήταν, αφού ο προσκεκλημένος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας φρόντισε να έχει

ενδιαφέρον, ακόμα και αρκετή ώρα αφού είχε τελειώσει.

Ο κ. Πιτσιόρλας άνοιξε, μεταξύ άλλων, και το θέμα της Novartis. Αναφερόμενος στην καυτή υπόθεση των ημερών, τόνισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως μετέδωσε στη συνέχεια και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σε τηλεγράφημά του, ότι στη Βουλή ήρθε ένας φάκελος, τον οποίο διαβάζοντάς τον κάποιος δεν μπορεί να σχηματίσει εικόνα και πως χωρίς επαρκή δικαστική προετοιμασία η Βουλή έρχεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα.

«Δεν έπρεπε να έρθει στη Βουλή τέτοιος φάκελος» τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας το κοινό να αναρωτιέται αν άκουσε καλά. Εσπευσε, πάντως, να τονίσει ότι στο θέμα των φαρμάκων «πρέπει να λύσουμε θεσμικά θέματα για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα» και πως πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Λίγη ώρα αργότερα, το τηλεγράφημα του ΑΠΕ αναπαραγόταν ταχύτατα από τα sites, με τίτλους τού τύπου «Βόμβες Πιτσιόρλα από τη Θεσσαλονίκη για τη Novartis», προβληματίζοντας τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, που έσπευσε να αντιδράσει.

«Μου προξενεί κατάπληξη η πρωτοφανής παραποίηση όσων απόψε (σ.σ.: την Παρασκευή) είπα στο δείπνο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σχετικά με το σκάνδαλο Novartis. Για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκα αναλυτικά στις αρνητικές παρενέργειες του απαράδεκτου νόμου περί ευθύνης υπουργών, που πρέπει να αλλάξει. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αλήθεια» ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα