O Ρουβίκωνας υπέρ των δέκα εμπλεκομένων στη Νovartis!

O Ρουβίκωνας υπέρ των δέκα εμπλεκομένων στη Νovartis!26.02.2018Πρόσωπα

Μετά την επιδρομή στα γραφεία της εταιρίας στράφηκε εναντίον όσων έχουν καταθέσει υπό καθεστώς ανωνυμίας

Αστραπιαία επιδρομή στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Novartis, στη Μεταμόρφωση, όπου έκαναν γυαλιά καρφιά το φυλάκιο και την είσοδο του κτιρίου, πραγματοποίησαν την Κυριακή τα ξημερώματα τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλούν όσα αναφέρει η αναρχική συλλογικότητα σε κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα μετά την επίθεση,

σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου, μεταξύ άλλων, ειρωνεύεται τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων και ταυτόχρονα βάζει στο ίδιο «καζάνι» την υπόθεση Novartis και τα «ανώνυμα σημειώματα και τηλεφωνήματα» στην Αντιτρομοκρατική για την δράση των αναρχικών.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας επέλεξαν να κάνουν το «ντου» λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, όταν δεν θα παρακολουθούνταν από τις Αρχές Ασφαλείας. Περίπου 30 άτομα, που κρατούσαν βαριοπούλες και μπουκάλια με κόκκινη μπογιά, πήδηξαν την περίφραξη του προαυλίου, εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις και άρχισαν να πετούν μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία της Novartis. Παράλληλα, έσπασαν τα τζάμια στο κουβούκλιο της φρουράς και στην πρόσοψη του κτιρίου με τις βαριοπούλες και, αφού ολοκλήρωσαν το «έργο» τους, έσπευσαν να εξαφανιστούν. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα άφησαν πίσω τους μια βαριοπούλα, η οποία παρελήφθη από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ερευνηθεί για τυχόν αποτυπώματα και DNA.

Στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα μετά την επίθεση, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας αναφέρουν: «Οσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μια και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτής της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες. Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην Αντιτρομοκρατική, η οποία, όπως όλοι ξέρουμε, δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης».

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Η διαφθορά και οι συνήγοροι

Προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη η στάση των δικηγορικών συλλόγων, που με μεγάλη καθυστέρηση «ανακάλυψαν» ότι ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα «είναι αντίθετος με τις αρχές του νομικού πολιτισμού μας». Ο σχετικός νόμος, που περιλαμβάνει την προστασία μαρτύρων για τις περιπτώσεις δωροδοκίας, υπάρχει από το 2014, ενώ από το 2001 θεσπίστηκε το ίδιο καθεστώς για υποθέσεις εγκληματικών οργανώσεων. Επομένως, αργά θυμήθηκαν τις ενστάσεις τους...

Αναρωτιόμαστε, όμως: Αλλες χώρες, και κυρίως οι ΗΠΑ, που εξάρθρωσαν τεράστια μαφιόζικα κυκλώματα, διεθνείς οικονομικές απάτες και πολιτικά σκάνδαλα με τη συνδρομή προστατευόμενων μαρτύρων, δεν έχουν «νομικό πολιτισμό»; Μετά βεβαιότητας, πάντως, είχαν αποτελέσματα...
Αντίθετα, στην Ελλάδα μεγάλα σκάνδαλα θάβονται και κλέφτες του δημόσιου και του ιδιωτικού πλούτου απολαμβάνουν τα κλεμμένα τους ήσυχοι. Επί δεκαετίες κυριαρχούν η διαφθορά και οι μαφιόζικες μέθοδοι, ενώ σε μεγάλες υποθέσεις υπήρξαν ακόμα και νεκροί! Οι δικηγορικοί σύλλογοι, πιθανότατα λόγω ενασχόλησης με τον... νομικό πολιτισμό, δεν το αντιλήφθηκαν. Ισως γι' αυτό δεν κατανοούν ότι η ανομία πρέπει να χτυπηθεί με κάθε τρόπο και εκ των έσω.

δ

Keywords
Τυχαία Θέματα