Σε παραλήρημα ο Ερντογάν, έτοιμος για επιστράτευση!

Σε παραλήρημα ο Ερντογάν, έτοιμος για επιστράτευση!26.02.2018Πρόσωπα

Σε ακόμη ένα από τα... συνηθισμένα παραληρήματά του, προχθές Σάββατο, ο Ερντογάν δεν έσπευσε απλώς να βάλει ξανά κατά πάντων, προκειμένου να κερδίσει πολιτικούς πόντους στο εσωτερικό της χώρας, αλλά να καλέσει τον τουρκικό λαό σε επιστράτευση!

Μάλιστα, αξιοσημείωτο αυτή τη φορά είναι το γεγονός ότι επικοινωνιακό εργαλείο της μαύρης νεοοθωμανικής προπαγάνδας του έγινε ένα ανήλικο κοριτσάκι - γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Την ώρα που οι επιχειρήσεις

του τουρκικού στρατού στην Αφρίν της Συρίας συνεχίζονται, με την Αγκυρα να μετρά νεκρούς και απώλειες, ο «σουλτάνος», μιλώντας στο προσυνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην πόλη Kahramanmara, επέλεξε να ανεβάσει ξανά τους τόνους εντείνοντας το πολεμικό κλίμα στη χώρα. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο μέτωπο της Συρίας, ο Ερντογάν αυτή τη φορά κάλεσε τους πολίτες της χώρας να είναι σε «ετοιμότητα για πιθανή επιστράτευση», λέγοντας ότι πρώτος αυτός θα πάρει το όπλο ανά χείρας «αν χρειαστεί».

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, αν και η ανάγκη δεν είναι άμεση» τόνισε μπροστά στο κοινό των φανατικών οπαδών του. Τη στιγμή που μιλούσε, στελέχη του κόμματος ανέβασαν στο βήμα ένα ανήλικο κοριτσάκι που ήταν ντυμένο στρατιώτης και καταγράφεται από τον τηλεοπτικό φακό να κλαίει έντρομο! Η κίνηση, βέβαια, του Τούρκου προέδρου να χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς του ένα ανήλικο παιδί προκάλεσε αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με τον δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που ανήκε στο δυναμικό της αντιπολιτευτικής «Zaman» και τώρα είναι εξόριστος, να τη χαρακτηρίζει «αρρωστημένη».

Κραυγές

Απτόητος ο Ερντογάν ακούγεται στο σχετικό βίντεο να λέει απευθυνόμενος στο πλήθος και κρατώντας από τον ώμο το μικρό κορίτσι, το οποίο νωρίτερα ασπάστηκε στο μάγουλο: «Εχει τη σημαία στην τσέπη της και θα καλυφθεί με αυτήν, αν γίνει μάρτυρας. Είναι έτοιμη για όλα, έτσι δεν είναι;» Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το πλήθος κραύγαζε: «Αφεντικό, στείλε μας στην Αφρίν!»

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι δηλώσεις του «σουλτάνου» αλλά και τα δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας που καλούσαν τους πολίτες να ελέγξουν το πού παρουσιάζονται σε περίπτωση επιστράτευσης είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η σχετική πλατφόρμα ενημέρωσης, η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Αμυνας.

Γ. Τραπεζιώτης

Και πάλι απειλές για θερμό επεισόδιο από τον Γιλντιρίμ

Σε νέες προκλήσεις και απειλές προχώρησαν το Σαββατοκύριακο οι Τούρκοι. «Το πολεμικό ναυτικό έχει τη δύναμη να εξαλείψει κάθε είδους κίνδυνο για τη χώρα, υπό όποιους όρους και συνθήκες. Ας μην κάνει κανένας λάθος υπολογισμούς» ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο πλαίσιο ομιλίας του στα εγκαίνια ενός υποβρυχίου νέας γενιάς, στο Γκιόλτζουκ του Μαρμαρά.

«Τη στιγμή που η Τουρκία καταπολεμά στο εσωτερικό και το εξωτερικό την τρομοκρατία, κάποιοι επιθυμούν να επωφεληθούν από τις περιστάσεις και να στήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες σε Αιγαίο και Μεσόγειο» σημείωσε, ενώ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Σταρ» μετέδωσε τη δήλωση Γιλντιρίμ ως μια προειδοποίηση που έχει παραλήπτη τη Λευκωσία.

Την ίδια ώρα, με δύο νέες προκλητικές ΝAVTEX, που αφορούν μάλιστα γερμανικό ερευνητικό πλοίο, η Τουρκία απάντησε στους 27 ηγέτες της Ε.Ε. και στα μηνύματα που αυτοί έστειλαν την περασμένη Παρασκευή. Συγκεκριμένα, η Αγκυρα δέσμευσε θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, από τα ανοιχτά της Πάφου μέχρι τα ανοιχτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη. Με δεύτερη NAVTEX δεσμεύει περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.

Και ενώ στο λιμάνι της Λεμεσού έχει μεταβεί το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρίας ΕΝΙ, SAIPEM 12000, συνοδευόμενο από πλοία με ιταλική σημαία, ο Οζντίλ Ναμί, «υπουργός» Οικονομικών και Ενέργειας του ψευδοκράτους, συνέχισε τις προκλήσεις εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων.
«Ή συνδιαχείριση του φυσικού αερίου ή πάγωμα των γεωτρήσεων μέχρι τη λύση του Κυπριακού» υποστήριξε σε συνέντευξή του, καθιστώντας σαφές ότι η Τουρκία είναι σε θέση να εμποδίσει με το πολεμικό ναυτικό της τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα τεμάχια της ΑΟΖ.

Keywords
Τυχαία Θέματα