Αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα από τη ΘΕΣγάλα

Αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα από τη ΘΕΣγάλα29.01.2019Οικονομία

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Α του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Λάρισας ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα

Στόχος, να προστατευτεί από τους πιστωτές του, στους οποίους οφείλει συνολικά περισσότερα από 20.000.000 ευρώ, και να αναδιαρθρώσει τα δάνειά του.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο συνεταιρισμός, η αίτηση για υπαγωγή σε αυτόν τον νόμο είναι μια προνοητική κίνηση και όχι μια αναγκαστική συνθήκη, εξασφαλίζοντας τον απαραίτητο χρόνο για να υλοποιηθεί το σχέδιο

εξυγίανσης και ανάπτυξης.

Τα πρώτα προβλήματα ρευστότητας του ΘΕΣγάλα εμφανίζονται πριν από περίπου δύο χρόνια και αποδίδονται σε επενδύσεις οι οποίες συνέπεσαν χρονικά όχι μόνο με τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τη Μεταπολίτευση, αλλά και με τη δευτερογενή κρίση που προκάλεσε η επιβολή των capital controls στη χώρα μας.

Επακόλουθη συνέπεια αυτών ήταν και η πτώση της κατανάλωσης των γαλακτοκομικών προϊόντων. «Αποτέλεσμα αυτών των προβλημάτων ήταν η ατελής εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων απέναντι σε εργαζομένους, προμηθευτές και συνεργάτες μας. Σήμερα, μετά την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106Α, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η αποκατάσταση των οικονομικών μας υποχρεώσεων απέναντί τους είναι πρώτιστο μέλημα.

Είναι ζήτημα αρχών για εμάς» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο συνεταιρισμός. Υπογραμμίζει επίσης ότι οι αυτόματοι πωλητές και τα καταστήματα με την επωνυμία «ΘΕΣγάλα συν» συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα