Αιχμές από Τσίπρα κατά Στουρνάρα

Αιχμές από Τσίπρα κατά Στουρνάρα21.02.2019ΣΥΡΙΖΑ

Xαρακτήρισε κουτσομπολιό την υπόθεση Πολάκη, έστειλε όμως μήνυμα στον υπουργό του

Σαφείς αιχμές κατά του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, αν και δεν τον κατονόμασε, άφησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στην

ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο. Ταυτόχρονα έκανε «μισό άδειασμα» στον Παύλο Πολάκη, ζητώντας από τα μέλη της κυβέρνησης να μην παρασύρονται σε διαμάχες «που επιλέγει ο αντίπαλος για να θολώσει τα νερά».

«Να αφήσουμε τις Κασσάνδρες της καταστροφής και τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες, που, όταν όμως διαχειρίστηκαν την οικονομία, την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού» είπε ο πρωθυπουργός, φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Στουρνάρα και στηρίζοντας τον Παύλο Πολάκη στη μεταξύ τους κόντρα.

«Σας τα λέω αυτά κυρίως γιατί θέλω να σας προτρέψω να δείτε και να ασχοληθείτε με τη μεγάλη εικόνα. Και να συνεχίσετε αφοσιωμένοι στους μεγάλους στόχους που έχουμε και που έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τους πετυχαίνουμε» πρόσθεσε.

Καλωσόρισε τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, τους κ. Μωραΐτη και Τόλκα, και, απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε για την «άλωση» του ΚΙΝ.ΑΛ., είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως η ένωση δυνάμεων δίνει μεγαλύτερη δύναμη στην επίτευξη του εθνικού στόχου να αφήσουμε πίσω το παρελθόν της χρεοκοπίας και να προχωρήσουμε στην έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση».

Η οικονομία

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία, λέγοντας ότι ανακάμπτει, και, αφού επανέλαβε τα περί εξόδου από το Μνημόνιο, τόνισε ότι στις εθνικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου ο ελληνικός λαός θα γνωρίζει ότι «αν δώσει μια ισχυρή πλειοψηφία στις δυνάμεις του προοδευτικού πόλου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα αποκτήσει ένα ακόμη πιο προοδευτικό και πιο προστατευτικό, για τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, Σύνταγμα».

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση για το δάνειο από την Τράπεζα Αττικής

Αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση του δανείου που έλαβε από την Τράπεζα Αττικής ο Παύλος Πολάκης. Τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κάλυψαν, πάντως, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που υποστήριξε ότι «στοχοποιήθηκε άδικα», και ο Νίκος Ξυδάκης, λέγοντας πως αν ο διάλογος περιέχει κάτι αξιοσημείωτο, θα το κρίνουν οι δικαστικές Αρχές. Ο Κώστας Ζαχαριάδης εκτίμησε ότι επιχειρείται «επικίνδυνος λαϊκισμός», ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διερωτήθηκε για ποιον λόγο να κάθεται να συζητά για βουλευτές που έχουν δάνειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε πως δεν περίμενε από τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει τον υπουργό του καθώς «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό».

Από την άλλη, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το μείζον ζήτημα δεν είναι αν είναι νόμιμο ή παράνομο το δάνειο του Πολάκη, αλλά αν αποτέλεσε «προϊόν εύνοιας ή όχι». Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είναι ταυτισμένος με τον Τσίπρα και ο Σταύρος Θεοδωράκης διερωτήθηκε αν υπάρχει πολίτης που να έχει πάρει δάνειο με ανάλογους όρους. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) ζήτησε να ερευνήσει την υπόθεση η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς κάτι τέτοιο έχει ήδη συμβεί. Το κόμμα του χρωστάει πάντως ακόμα εξηγήσεις για το πώς πούλησε την κρατική συχνότητα του 902 στον επιχειρηματία Βρυώνη.

Στο μεταξύ, φραστικό επεισόδιο υπήρξε μεταξύ του Π. Πολάκη και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία μάλιστα θα καταθέσει αγωγή εναντίον του. Μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο κ. Γιαννάκος κατήγγειλε υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα