Π. Μυλωνάς: Στόχος της Εθνικής να γίνει «η τράπεζα της ενέργειας»

Π. Μυλωνάς: Στόχος της Εθνικής να γίνει «η τράπεζα της ενέργειας»21.02.2019Επιχειρήσεις

Στόχος της Εθνικής είναι να καταξιωθεί ως «η τράπεζα της ενέργειας» στην ελληνική αγορά, υπογράμμισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς...

...υποσχόμενος

ότι η τράπεζα θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε αξιόλογη επενδυτική προσπάθεια - επιλογή που την έχει αναδείξει στην πρώτη θέση από πλευράς χορηγήσεων στον κλάδο, με μερίδιο αγοράς πάνω από 30%.

Σημειώνεται ότι το 2019, μεταξύ άλλων, η Εθνική θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή της υπεράκτιας πλωτής μονάδας παραλαβής, αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη και τη διασύνδεσή της με το εθνικό δίκτυο, καθώς επίσης και την πόντιση του υποβρύχιου καλωδίου για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική.

Η τράπεζα, εκτός από τη σταθερή υποστήριξη και τη συνεργασία με όλους τους παραδοσιακούς ομίλους, θα συνεχίσει να δίνει ιδιαίτερο βάρος στις χορηγήσεις για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ενδεικτικό είναι ότι αύξησε τις χρηματοδοτήσεις της κατά 25% την τελευταία πενταετία και σήμερα κατέχει στις συνολικές χρηματοδοτήσεις των ΑΠΕ μερίδιο αγοράς 40%.

Keywords
Τυχαία Θέματα