Και δύο αιρετοί στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Και δύο αιρετοί στα δίχτυα του ΣΔΟΕ21.02.2019Πρόσωπα

Εικονικές συναλλαγές για την είσπραξη χρημάτων μέσω ΕΣΠΑ, μη διάθεση ποσών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων για τους σκοπούς για τους οποίους εκταμιεύτηκαν...

...τοκογλυφία, παράνομες τραπεζικές συναλλαγές, απόκρυψη εισοδημάτων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες είναι μερικές μόνο από τις διαπιστώσεις των ελέγχων που διενέργησε το ΣΔΟΕ. Σε ορισμένες υποθέσεις, όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους, εμπλέκονται και πρώην αιρετά πρόσωπα της Τοπικής

Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για περιπτώσεις μέσα από τις οποίες αποκαλύφθηκαν εστίες διαφθοράς και μεγάλων οικονομικών εγκλημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, οι πιο χαρακτηριστικές υποθέσεις, οι οποίες αφορούν ποσά άνω των 300.000 ευρώ, ήταν οι εξής:

• Ξενοδοχειακή μονάδα στη Δυτική Ελλάδα έλαβε επιδότηση πλέον του 1.200.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιχορήγησης. Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης. Επίσης διαπιστώθηκε η καταστρατήγηση των διατάξεων του κώδικα τελών χαρτοσήμου και συντάχθηκαν σχετικά δελτία προς την αρμόδια ΔΟΥ για απόδοση τελών χαρτοσήμου ποσού 7.295.725 ευρώ.

• Ελεγχος σε πρώην αιρετό πρόσωπο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ηπειρο. Προσαύξηση περιουσίας ύψους 1.198.432 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Εχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

• Ελεγχος σε πρώην αιρετό πρόσωπο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κεντρική Μακεδονία. Προσαύξηση περιουσίας ύψους 437.482 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Εχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

• Ελεγχος σε δημοτικό υπάλληλο στην Ηπειρο. Προσαύξηση περιουσίας ύψους 315.000 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα