Ισόβια στη χήρα και στον εραστή δολοφόνο

Ισόβια στη χήρα και στον εραστή δολοφόνο21.02.2019Πρόσωπα

Στη φυλακή η 40χρονη Βουλγάρα και ο ομοεθνής της αστυνομικός που σκότωσε εν ψυχρώ τον καρδιολόγο

Βαρύς» έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στη χήρα του δολοφονημένου καρδιολόγου της Σητείας Χριστόδουλου Καλαντζάκη και στον συγκατηγορούμενο και πρώην εραστή της, καθώς καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για την εν ψυχρώ εκτέλεσή του τον Οκτώβριο του 2017 και πλέον έχουν πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.

Την καταδίκη της άκουσε η 40χρονη Βουλγάρα έπειτα από μία μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, η

οποία ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε στις 3.00 χθες τα ξημερώματα της Τετάρτης - μάλιστα, καταρρακωμένη ξέσπασε σε λυγμούς. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου την έκρινε ένοχη για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά -κι όχι για άμεση συνέργεια, όπως ήταν η αρχική κατηγορία- και τον 39χρονο Βούλγαρο αστυνομικό, ο οποίος ήταν συνεργός της, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στο μεταξύ, μετά την έκδοση της απόφασης το δικαστήριο αποφάσισε να εξαχθούν αντίγραφα των πρακτικών της δίκης και να διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διερευνηθούν κατηγορίες σχετικά με στενούς συγγενείς της 40χρονης. Πιο συγκεκριμένα, θα ερευνηθεί αν η μητέρα της χήρας διέπραξε το αδίκημα της ψευδορκίας και αν ο αδερφός της είχε συμμετοχή στη δολοφονία του καρδιολόγου υπό τη μορφή της συνέργειας.

Το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 39χρονος αστυνομικός δήλωσε ότι λυπάται για την πράξη του, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από την οικογένεια Καλαντζάκη. Μάλιστα, πήρε πάνω του όλη την ευθύνη και ισχυρίστηκε ότι μόνος του σχεδίασε τη δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, βγάζοντας «λάδι» την 40χρονη, για την οποία υποστήριξε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της αδελφής του άτυχου 62χρονου καρδιολόγου, η οποία υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι είχε απομακρύνει τον γιατρό από την οικογένειά του. Σημειώνεται ότι η 40χρονη έχει ένα παιδί έξι ετών, το οποίο πλέον θα εξακολουθήσει να μένει με τη γιαγιά του -τη μητέρα της Βουλγάρας- στη Σητεία, αφού η καταδικασθείσα πήρε τον δρόμο για τις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισόβια,isovia