Αγριο χαστούκι στην κυβέρνηση από το ΣτΕ

Αγριο χαστούκι στην κυβέρνηση από το ΣτΕ05.07.2018Πρόσωπα

Επανέφερε τη διοίκηση του Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας Τήνου που είχαν ξηλώσει ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι

Η διαταγή του ΣτΕ να συνεχίσει η σημερινή διοίκηση του Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας της Τήνου να ασκεί τα καθήκοντά της αποτελεί νομική

«ήττα» για την κυβέρνηση, μια και με μία τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ - Ποταμιού είχε αποφασιστεί το ξήλωμά της. Η απόφαση του ΣτΕ θα ισχύσει μέχρι να εκδοθεί η απόφαση περί της εκκρεμούς αιτήσεως αναστολής.

Ουσιαστικά η Δικαιοσύνη έρχεται να «μπαλώσει» τις άτσαλες κινήσεις της κυβέρνησης, που κινείται περισσότερο από μικροκομματικά συμφέροντα και αντικληρικαλιστική ιδεοληψία παρά από διάθεση πραγματικής εξυπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος, όπως διαπιστώνεται από την πολιτική που ακολουθεί με το ίδρυμα της Τήνου. Η επίμαχη τροπολογία που ξήλωσε τη διοίκηση του Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας προωθήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, με συνοδοιπόρο τους τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη, στο νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Η διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας οδηγεί στην παραμονή της διοίκησης με επικεφαλής τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, μέχρι να βγει η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει υποβάλει. Περαιτέρω η δικάσιμος της κύριας υπόθεσης της αιτήσεως ακυρώσεως που έχει υποβάλει η αποχωρούσα διοίκηση είναι στις 7 Δεκεμβρίου 2018.

Με τη διαταγή του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου για την παραμονή της απελθούσας διοίκησης μπορεί πλέον να δρομολογηθεί η πρόσληψη των απαραίτητων 52 εποχικών υπαλλήλων εν όψει των γιορτών του οράματος της Οσίας Πελαγίας στις 23 Ιουλίου και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο, μέρες κατά τις οποίες το νησί δέχεται πολλές χιλιάδες προσκυνητές.

Η κίνηση του ΣτΕ να διατάξει την παραμονή της απελθούσας διοίκησης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων και την προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να επικαλεστεί τη συνέχεια της διοίκησης και μια έωλη γνωμοδότηση, προκειμένου να επιβάλει στην εκπαραθυρωμένη διοίκηση την παραμονή της έως τις 30 Οκτωβρίου.

Βέβαια, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής όσον αφορά τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη της νέας διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος, κάτι που σημαίνει ότι οι αρχαιρεσίες θα γίνουν κανονικά στις 22 Ιουλίου 2018.

Αντ. Τριανταφύλλου

Keywords
Τυχαία Θέματα