Αγρια νύχτα στη Θήβα για οικογένεια

Αγρια νύχτα στη Θήβα για οικογένεια 03.07.2018Ρεπορτάζ

Τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε σπίτι ξημερώματα (ενώ ήταν μέσα και 16χρονος) και έφυγαν με λεία μόλις 400 €

Οι δείκτες εγκληματικότητας μπορεί να χτυπούν «κόκκινο» το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τα περιστατικά που καταγράφονται στο δελτίο της Αστυνομίας και στην περιφέρεια δεν στερούνται αγριότητας. Μια εξαμελής

οικογένεια στη Θήβα έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια των τεσσάρων κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι τους.

Οι κουκουλοφόροι ληστές, χρησιμοποιώντας λοστούς, παραβίασαν την είσοδο. Μέσα στο σπίτι, εκείνη την ώρα κοιμούνταν το ανδρόγυνο με τα δυο παιδιά του, ενώ στο ίδιο σπίτι φιλοξενούνταν και η αδελφή της γυναίκας του ζευγαριού με τον 16χρονο γιο της.
Οι ληστές επέλεξαν να εισβάλουν τα ξημερώματα, πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Αφού ξύπνησαν τους ανυποψίαστους ενοίκους, ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας το ζευγάρι, τα παιδιά τους, ηλικίας 22 και 26 χρόνων, την αδελφή της γυναίκας και το 16χρονο παιδί της. Παρόλο που οι κακοποιοί δεν κρατούσαν όπλα, ήταν ιδιαίτερα βίαιοι και τα θύματα δεν τόλμησαν να αντιδράσουν.

Οι δράστες έκαναν το σπίτι άνω κάτω ψάχνοντας για χρήματα και τιμαλφή. Αφού έψαξαν όλα τα δωμάτια, οι δράστες άρπαξαν περίπου 400 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα, το Ι.Χ., μάρκας Skoda, βρέθηκε να φλέγεται στη διασταύρωση του Ελαιώνα Θηβών, όπου το πυρπόλησαν για να σβήσουν τα ίχνη τους και αποδείχθηκε ότι είχε κλαπεί νωρίτερα από το Κιάτο Κορινθίας, αλλά ο ιδιοκτήτης του δεν το είχε αντιληφθεί. Οι ληστές διέφυγαν πιθανότατα με άλλο όχημα κι αυτό κάνει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θήβας που διενεργούν προανάκριση να εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για Τσιγγάνους από τον καταυλισμό στο Πυρί, κάτοικοι του οποίου έχουν εμπλακεί επανειλημμένα σε ληστείες και κλοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα