Πήρε απολυτήριο λυκείου 83χρονος στην Πάτρα

Πήρε απολυτήριο λυκείου 83χρονος στην Πάτρα03.07.2018Πρόσωπα

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ο 83χρονος Γιώργος Μελίστας (φωτό) από την Πάτρα, ο οποίος «οπλισμένος» με πείσμα και τεράστια θέληση κατάφερε να πάρει απολυτήριο επιπέδου γυμνασίου από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στην αχαϊκή πόλη.

Μπορεί ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και στη συνέχεια ο Εμφύλιος να μην του επέτρεψαν

να ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα χρόνια πέρασαν, δεν έχασε ποτέ τη μεγάλη αγάπη που είχε για τα «γράμματα».

«Το αγαπούσα και το αγαπάω το σχολείο, αλλά δεν μπόρεσα να το αποκτήσω (το πτυχίο) τότε που ήταν τα χρόνια τα δύσκολα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα και μπόρεσα να μάθω πέντε πράγματα από τους καθηγητές μου. Θα μου χρησιμέψουν στη ζωή μου» είπε συγκινημένος ο κ. Μελίστας κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησής του, κρατώντας στα χέρια του το πολυπόθητο απολυτήριο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 83χρονος είναι ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος, αποδεικνύοντας ότι έχει καρδιά εφήβου. Συγκεκριμένα, συμμετέχει ακόμη και σε θεατρική ομάδα. Οπως λέει, έχει ήδη αποφασίσει ποιος είναι ο επόμενος στόχος που θέλει να κατακτήσει, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη συνέχιση των σπουδών του. «Επόμενος στόχος τώρα είναι να πήγαινα πιο πάνω ακόμα και βλέπουμε» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα