«Φεύγουμε όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή»

«Φεύγουμε όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή»03.07.2018Πρόσωπα

Σταθερή γραμμή από τους ΑΝ.ΕΛ.

Ορόσημο θεωρούν οι ΑΝ.ΕΛ. τη στιγμή που θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία για τα Σκόπια, καθώς, όπως ξεκαθάρισε κατηγορηματικά χθες ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης, πλέον «δεν θα υπάρχει κυβέρνηση». Οπως είπε σε συνέντευξή του, «όταν φτάσει το σχέδιο συμφωνίας στη Βουλή

για να ψηφιστεί, τότε εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση, ζητώντας να ψηφιστεί ένα τέτοιο σύμφωνο με την πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής». Ερωτηθείς αν οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση ή θα εγκαταλείψουν τις έδρες τους, ο κ. Σγουρίδης είπε ότι ο Πάνος Καμμένος «δεν νομίζω να άφησε το υπονοούμενο ότι θα είμαστε στα έδρανα και θα ψηφίζουμε ό,τι φέρνει η κυβέρνηση».

«Ορθια»

Στο ίδιο μήκος κύματος, αν και έναν τόνο πιο χαμηλά, κινήθηκε και ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Θεόδωρος Τοσουνίδης σε συνέντευξή του: «Κρατήσαμε τη χώρα όρθια και την οδηγούμε εκτός Μνημονίων. Και, ναι, υπάρχει ενδεχόμενο να χωρίσουν οι δρόμοι μας στο μέλλον, όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή».

Για τους αποχωρήσαντες Δ. Καμμένο και Γ. Λαζαρίδη ο κ. Τοσουνίδης σχολίασε: «Ο Ψευτοδημητρός είναι άλλη περίπτωση, αλλά ο κ. Λαζαρίδης, ναι, πρέπει να παραδώσει την έδρα του. Οταν παραδέχεσαι ότι δεν μπορείς να σηκώσεις το βάρος, παραδίδεις την έδρα σου».
Στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. αναφέρθηκε ο Γιώργος Λαζαρίδης: «Αφήνω τον Πάνο Καμμένο να πορευτεί μόνος του σε αυτόν τον πολιτικό κατήφορο που επέλεξε».

Keywords
Τυχαία Θέματα