Συνέχεια στα μαχαιρώματα και μετά το διαζύγιο

Συνέχεια στα μαχαιρώματα και μετά το διαζύγιο03.07.2018Πρόσωπα

Διαβεβαιώσεις ότι το Ποτάμι δεν θα αντικαταστήσει τους ΑΝ.ΕΛ. σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ από την παρούσα Βουλή έσπευσε να δώσει χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Την ίδια ώρα οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά αφήνουν υπονοούμενα ότι η προχθεσινή διάσπαση του Κινήματος Αλλαγής οφειλόταν στη σύμπτωση απόψεων που είχε το Ποτάμι με τον ΣΥΡΙΖΑ

σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα...
«Δεν θα στηρίξουμε κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ υπεραμύνθηκε της αποχώρησης του κόμματος από το ΚΙΝ.ΑΛ. αφήνοντας εκ νέου αιχμές κατά της Φώφης Γενημματά για αντιδημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων.

Η επόμενη μέρα του προδιαγεγραμμένου διαζυγίου του Ποταμιού από το ΚΙΝ.ΑΛ. βρίσκει τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εξαπολύουν συντονισμένα βολές κατά του Ποταμιού και προσωπικά κατά του Σταύρου Θεοδωράκη. Ωστόσο, σιγήν ιχθύος τηρούν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ηπιότερους τόνους χρησιμοποιούν τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ.

«Η φιλοσοφία του είναι ότι δεν αντέχει να μην είναι αρχηγός στο κόμμα στο οποίο ανήκει. Θα έπρεπε να μην έρθει. Παρασύρθηκε από το κλίμα της εποχής, μέσα του δεν το ήθελε» υποστήριξε ο Χρήστος Πρωτόπαππας για τον επικεφαλής του Ποταμιού. Ο Μανώλης Οθωνας τόνισε ότι «για έξι μήνες ήταν το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω» και υπογράμμισε ότι η διάσπαση ήταν περισσότερο θέμα συμφωνιών που είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Αλέξη Τσίπρα. «Είναι πολλές οι συμπτώσεις απόψεων με μία σειρά κυβερνητικών αποφάσεων και συνεχείς οι αντιρρήσεις σε όποιες πολιτικές πρωτοβουλίες έφερναν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση» ανέφερε ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

Λοβέρδος - Καμίνης

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την αποχώρηση του Ποταμιού ο Αντρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι «το Ποτάμι νόθευε το πολιτικό μήνυμα του ΚΙΝ.ΑΛ.», ενώ τη στήριξή του στη Φώφη Γεννηματά εξέφρασε ο Γιώργος Καμίνης, αφήνοντας αιχμές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη ότι δεν αποδέχτηκε την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές.

Την ίδια ώρα πάντως εν αμφιβόλω παραμένει η «αυτόνομη πορεία» του Ποταμιού, καθώς οι βουλευτές του εξακολουθούν να προτάσσουν το θέμα των συνεργασιών, όπως ο Γιώργος Αμυράς που δείχνει προς την πλευρά της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Σπύρος Δανέλλης μάλιστα άφησε μετέωρο το ενδεχόμενο ακόμα και αυτής καθαυτή της ύπαρξης του Ποταμιού μετά το συνέδριό του το φθινόπωρο. «Ολα είναι ανοιχτά. Η ζωή θα δείξει αν μπορούμε να σταθούμε αυτόνομα στα πόδια μας ως κόμμα» ανέφερε ο κ. Δανέλλης. Ο Χάρης Θεοχάρης, που καλοβλέπει την επιστροφή του στο Ποτάμι, κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη να αναλάβει πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης του χώρου του πολιτικού φιλελευθερισμού, τονίζοντας ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν έχει θέση εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα