Αγιασμός και ευχές για καλή πρόοδο από Παυλόπουλο, Ιερώνυμο και Μητσοτάκη

Αγιασμός και ευχές για καλή πρόοδο από Παυλόπουλο, Ιερώνυμο και Μητσοτάκη12.09.2018Περιφέρεια

Με παιδικές φωνές, χαμόγελα, ενίοτε όμως και με δάκρυα, πλημμύρισαν χθες το πρωί τα προαύλια των σχολείων

Το κουδούνι χτύπησε και πάλι, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με την τέλεση του αγιασμού. Η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία, καθώς και οι θρησκευτικοί ταγοί βρέθηκαν χθες δίπλα στους μαθητές, εκφράζοντας τις ολόθερμες ευχές τους για καλή πρόοδο και για μια δημιουργική και ωφέλιμη σχολική χρονιά.

Ο Πρόεδρος της

Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, επέλεξε να παραστεί στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο ΕΠΑ.Λ. Ραφήνας, όπου φοιτούν μαθητές από το γειτονικό πυρόπληκτο Μάτι. Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν δύναμη, αποφασιστικότητα, μνήμη και περίσκεψη, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η μνήμη πρέπει να σας διδάσκει ότι η τραγική δοκιμασία δεν πρέπει να σας καταβάλει. Ολως αντιθέτως, πρέπει να χαλυβδώσει τις ψυχικές και διανοητικές σας δυνάμεις και ικανότητες, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις μελλοντικές αντιξοότητες της ζωής». Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η σχολική μονάδα, όπως και το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς), ανακαινίστηκαν πλήρως από τον ΟΠΑΠ.



Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό στη Λεόντειο Σχολή στα Πατήσια. «Οταν συνδυάζονται τα δύο είδη σοφίας δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και κάλεσε τους μαθητές να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν τα χαρίσματά τους για το κοινό καλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ιερώνυμος, ως λαϊκός, είχε διδάξει στη Λεόντειο της Νέας Σμύρνης και χθες είχε τετ α τετ με παλιούς μαθητές του.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στον σχολικό αγιασμό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας. Ευχήθηκε «καλή σχολική χρονιά» στους μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, ωστόσο η παράλειψή του να ευχηθεί στους μαθητές του νηπιαγωγείου προκάλεσε συζητήσεις. Στον Δήμο Συκεών Θεσσαλονίκης βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά, στη Μάνδρα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και στη Βούλα ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Keywords
Τυχαία Θέματα