Tέλος σε 7 χρόνια φαγούρας

Tέλος σε 7 χρόνια φαγούρας 03.09.2018Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ έσπασε την κατάρα κόντρα στον Αστέρα και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Τρίπολη (0-1)

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Εσπασε η κατάρα! Επτά ολόκληρα χρόνια είχε να κερδίσει η ΑΕΚ μέσα στην Τρίπολη τον Αστέρα και το κατάφερε με πειστική εμφάνιση (1-0 ).

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς ήταν πολύ καλύτερη από τον Αστέρα.

Είχε δύο δοκάρια και στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού κυριάρχησε. Το τρίποντο ήρθε χάρη στην εύστοχη εκτέλεση -διαμαρτυρήθηκε ο Αστέρας- πέναλτι του Πέτρου Μάνταλου στο 33΄ και η «Ενωση» πήρε μία δίκαιη νίκη! Οσο για τους γηπεδούχους, ήταν μέτριοι. Ενδεικτικό για το κακό βράδυ που είχαν ήταν πως έχασαν μόνο μία ευκαιρία για γκολ, με το δικό τους δοκάρι στο 88΄ με τον Μανιά.

Η «Ενωση» είχε και την κατοχή και το πάνω χέρι στο ματς. Εχασε μεγάλη ευκαιρία στο 10΄, με σουτ του Μπακασέτα να πηγαίνει στο δοκάρι. Απείλησε και στο 29΄ με τον Πόνσε και γενικά σε ολόκληρο το ματς είχε τον απόλυτο έλεγχο, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, κοντά τις γραμμές και σωστή αμυντική λειτουργία. Κορυφαίος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Μάριος Οικονόμου. «Πανηγύρισα έντονα γιατί με είχαν προετοιμάσει και τα παιδιά πως πρόκειται για πολύ δύσκολο παιχνίδι, που η ΑΕΚ περνά δύσκολα από την Τρίπολη. Δεν αντικαθιστώ τον Βράνιες, είμαστε τέσσερα στόπερ ίδιου επιπέδου. Ο στόχος είναι να μην τρώμε γκολ και να βοηθάμε την ομάδα. Είμαι χαρούμενος από τον τρόπο που με έχει υποδεχθεί ο κόσμος» τόνισε ο Οικονόμου, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε: «Δεν γίνεται ομάδες σαν την ΑΕΚ να έχουν τέτοια παράδοση. Τους είπα ότι έπρεπε να βγάλουν εγωισμό μέσα στο γήπεδο, όπως κι έγινε». Αντίθετα, ο Σάββας Παντελίδης είχε παράπονα από τη διαιτησία. «Την πρώτη φορά που θα μου δοθεί τέτοιο πέναλτι, δεν θα πανηγυρίσω» είπε ο Ελληνας τεχνικός!

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα (73' Δουβίκας), Πασαλίδης (46' Βαλιέντε), Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (66' Φερνάντες), Μανιάς, Καλτσάς, Κυριακόπουλος.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (65' Τσόσιτς), Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Λιβάγια, Πόνσε (65' Λόπες), Μάνταλος (83' Αλεφ), Μπακασέτας.

----

Παλεύει το θέμα του Γιάκομπ η «Ενωση»

Ξανά στο προσκήνιο για την ΑΕΚ ήρθε ο Κλαούντιο Γιάκομπ! Για τον Αργεντινό μέσο υπήρξε ξανά ενδιαφέρον, αλλά προτιμήθηκε ο Νεμάνια Ραντόγια.

Ως γνωστόν, η «Ενωση» πάλεψε πέρυσι μέχρι τέλους για την υπέρβαση, αλλά έπεσε σε έναν παίκτη που δεν ήθελε με τίποτα να αφήσει τη La Liga, την Ισπανία και το συμβόλαιό του. Πλέον, η ΑΕΚ μπορεί να κινηθεί στην αγορά μόνο για ελεύθερους ποδοσφαιριστές, έχοντας και την πίεση του χρόνου, αφού έως τη Δευτέρα πρέπει να δηλώσει τη λίστα στην UEFA για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η περίπτωση του Γιάκομπ, που έμεινε ελεύθερος από τη Γουέστ Μπρομ, είναι πολύ σοβαρή. Προτάθηκε εκ νέου και σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα αλλά και δύσκολη περίπτωση, λόγω του υψηλού κασέ που «κουβαλά» από την Αγγλία.

Αυτή τη στιγμή, με τον χρόνο να πιέζει, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, και ειδικότερα από τη στιγμή που παραδέχτηκε και ο Ουζουνίδης ότι «μακάρι να βρεθούν κάποιοι παίκτες στο διάστημα που απομένει για να έρθουν και να μας βοηθήσουν. Η διοίκηση έδωσε τα πάντα και προσέφερε μεγάλα ποσά, αλλά δεν βρήκαμε ανταπόδοση». Η λογική λέει, πάντως, πως ό,τι είναι να γίνει για την ΑΕΚ θα γίνει μέχρι σήμερα.

----

Παιχνίδι «σούπα» στο Περιστέρι

Ποδόσφαιρο... μαρτύριο! Παίζοντας αμυντικά, ο Ατρόμητος και η Ξάνθη έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι, σε έναν αγώνα χωρίς θέαμα. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ καμία από τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη είχε ως κύριο μέλημά της την άμυνα, καθώς δεν ήθελε να δεχθεί τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα (στην πρεμιέρα έχασε από τον Παναθηναϊκό). Οι ευκαιρίες που έκαναν οι φιλοξενούμενοι ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Εξάλλου, ο τεχνικός της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έπαιξε αρχικά για την ισοπαλία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ατρόμητος αποδέσμευσε τον Πολίντορο Τζούνιορ, που πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Καλλιθέα, καθώς και τον τερματοφύλακα Νίκολα Μίρκοβιτς, ο οποίος «χρεώθηκε» τον αποκλεισμό από την Ντιναμό Μπρεστ.

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς (75΄ Ενσικουλού), Βασιλακάκης, Μπρούνο (46΄ Μούγιακιτς), Μανούσος (61΄ Ούμπιδες), Κουλούρης.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Ντε Λούκας, Φασίδης, Καντά (73΄ Κάστρο), Κίκε (38΄ Κοβάτσεβιτς), Γέντρισεκ (85΄ Ντινίς Αλμέιδα).

Keywords
Τυχαία Θέματα