Attica: Συγγνώμη... λάθος για τα δάνεια Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Attica: Συγγνώμη... λάθος για τα δάνεια Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ16.06.2018Παρασκήνιο

Η τράπεζα πουλάει μη εξυπηρετούμενα ύψους 700.000.000 ευρώ σε funds! Εκτός πακέτου οι κομματικές οφειλές

Στα χέρια ξένων funds θα περνούσαν «κόκκινα» δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αν δεν αποκάλυπτε το παρ' ολίγον σκάνδαλο

ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, όπως ομολογούν κύκλοι της Attica Bank, η οποία θα προχωρούσε στην πώλησή τους.

Η Attica Bank είχε συμπεριλάβει στο προς πώληση πακέτο των μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 700.000.000 ευρώ ένα δάνειο 20.000.000 ευρώ της Ν.Δ. κι ένα 5.000.000 ευρώ του ΠΑΣΟΚ. Σε περίπτωση που τα δάνεια αυτά πωλούνταν σε funds αντί πολύ χαμηλού αντιτίμου, τα δύο κόμματα θα είχαν τη δυνατότητα να τα ρυθμίσουν καταβάλλοντας πολύ μικρά ποσά.

Το θέμα με τα εν λόγω δάνεια, που είχαν συμπεριληφθεί στο προς πώληση πακέτο, έγινε αντιληπτό κατόπιν ερώτησης που απηύθυνε στον υπουργό Οικονομικών ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος. Στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος ρωτούσε επίσης αν η πώληση ή και οι πάσης φύσεως εκχωρήσεις και μεταβιβάσεις των θαλασσοδανείων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας σε ξένα funds έχουν την έγκριση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας Ιωάννη Δραγασάκη.

Πηγές της Τράπεζας Αττικής ανέφεραν ότι δεν υπήρξε καμία πρόθεση πώλησης κομματικών δανείων, αλλά επρόκειτο για εσωτερικό λάθος κατά την καταχώριση των δανείων προς τιτλοποίηση, το οποίο και διορθώνεται εφόσον τα συγκεκριμένα δάνεια αφαιρούνται από το προς πώληση χαρτοφυλάκιο. Παράλληλα η τράπεζα ερευνά εσωτερικά την υπόθεση, για να διαπιστώσει αν πρόκειται πράγματι για αβλεψία.

Η συναλλαγή πώλησης του χαρτοφυλακίου δεν έχει γίνει αλλά αναμένεται να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank στις 27 Ιουνίου, με στελέχη της τράπεζας να υποστηρίζουν ότι σε αυτό το τελικό στάδιο θα ανακαλύπτονταν τα κομματικά δάνεια και θα αφαιρούνταν από το πακέτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα