Η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τη «Χρυσή Μπάλα» έδωσε την καλύτερη απάντηση στον σεξισμό…

Ιστορία έγραψε η Ada Hegerberg, η πρώτη γυναίκα που που κέρδισε την «Χρυσή Μπάλα».Η 23χρονη από τη Νορβηγία είναι ποδοσφαιρίστρια και αγωνίζεται για την γυναικεία ομάδα της Γαλλικής Λιόν. Μάλιστα, βοήθησε την ομάδα της κατακτήσει το Γαλλικό πρωτάθλημα καθώς και το Champions League, σκοράροντας μάλιστα στον τελικό.

Πριν από λίγες ημέρες, της απονεμήθηκε η «Χρυσή Μπάλα» και κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης παίκτριας ποδοσφαίρου για το 2018.

Ωστόσο, η όλη βραδιά επισκιάστηκε από ένα απρεπές σχόλιο του παρουσιαστή προς το πρόσωπό της.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος παρουσιαστής και DJ, Martin Solveig, αφού της έδωσε το βραβείο, την ρώτησε αν ξέρει να χορεύει twerk, έναν αισθησιακό χορό που έχει έντονο κούνημα στους γοφούς.

Η ταλαντούχα αθλήτρια φάνηκε να παίρνει ένα αμήχανο χαμόγελο αλλά να απαντά «Όχι».
Από εκείνη την στιγμή, το στιγμιότυπο κάνει τον γύρο του κόσμου ενώ τα social media πήραν φωτιά, με τους περισσότερους να επισημαίνουν τον σεξισμό που επικρατεί στον χώρο του αθλητισμού.

Η ίδια η Ada, που απάντησε με τον καλύτερο τρόπο ένα απλό-κοφτό «Όχι», δήλωσε την δυσαρέσκειά της σε συνέντευξή της στο CNN.

«Προφανώς, περίμενα μία ερώτηση για τις ποδοσφαιρικές μου δεξιότητες, πώς αισθανόμουν που στεκόμουν εκεί με το βραβείο», ανέφερε.

Μετά την διάσταση που πήρε το σεξιστικό σχόλιο, ο παρουσιαστής απολογήθηκε στην Ada αναφέροντας ότι ήταν μόνο ένα αστείο.

The post Η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τη «Χρυσή Μπάλα» έδωσε την καλύτερη απάντηση στον σεξισμό… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα