Πες μας πού πονάει το κεφάλι σου να σου πούμε πώς θα γλιτώσεις…

Τρελαίνεσαι! Θες να ουρλιάξεις και δεν ξέρεις πώς να ηρεμήσεις! Όλα αυτά σου συμβαίνουν όταν πονάει το κεφάλι σου και εμείς είμαστε εδώ για να σε εξετάσουμε.Δεν μπορούμε να έρθουμε στο σπίτι σου, ούτε να σε πάμε εμείς στο γιατρό αλλά μπορούμε να σε βοηθήσουμε να ηρεμήσεις όταν πονάει το κεφάλι σου και να νιώσεις αρκετά καλύτερα.

Τι να κάνεις όταν πονάει το κεφάλι σου;
Ημικρανίες
Συνήθως από ημικρανίες πάσχουν τα άτομα που δουλεύουν σε

γραφείο και περνούν ώρες ατελείωτες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Όταν πάσχεις, λοιπόν, από ημικρανίες παρουσιάζεις έντονο πόνο στο ένα ημισφαίριο ή τεταρτημόριο του κεφαλιού.

Αυτός ο πόνος συνοδεύεται πολλές φορές από ζάλη, ναυτία και τάση για εμετό. Η καλύτερη λύση, λοιπόν, για την αντιμετωπίσεις είναι να αλλάξεις προσωρινά περιβάλλον, προσπαθώντας να βρεις ένα χώρο που θα σε γαληνέψει.

Επίλεξε μέρη ήσυχα, χωρίς θόρυβο και με χαμηλό φωτισμό, ενώ παράλληλα πιες ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Πόνος στο μέτωπο
Συνήθως πονάει το κεφάλι σου στο συγκεκριμένο σημείο (στο μέτωπο) όταν έχεις περάσει κρύωμα, όταν έχεις χρόνια ιγμορίτιδα ή όταν βιώνεις μεγάλη ένταση.

Μπορείς να βάλεις κάποιο σπρέι καψαϊκίνης στην μύτη σου αν έχεις ιγμορίτιδα ή ακόμα και να κάνεις μασάζ στην πονεμένη περιοχή.

Πρόσφατα οι επιστήμονες υποστήριξαν πως βρήκαν την κύρια αιτία του πονοκεφάλου. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ψυχολόγο Dr. Farrah Hauke, η κύρια αιτία για τους πονοκεφάλους είναι το overthinking! Κι όμως. Όταν σκέφτεσαι ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα, διαφορετικά σενάρια παίζουν στο repeat στο μυαλό σου, ξανά και ξανά…

Το overthinking είναι αποτέλεσμα μεγάλης λειτουργίας του αριστερού τμήματος του εγκεφάλου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διαταραχές τόσο στη φυσική όσο και στη συναισθηματική κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τόσο πολλά και έχουν τόσα πολλά στο κεφάλι τους, που «μπλοκάρουν» τα συναισθήματα!

ipop.gr

The post Πες μας πού πονάει το κεφάλι σου να σου πούμε πώς θα γλιτώσεις… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα