Καταδρομική επίθεση με 40 μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας – Κάηκαν αυτοκίνητα

Επίθεση με πολλές βόμβες μολότοφ δέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας από ομάδα αγνώστων ατόμων επί της οδού Βερανζέρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες - περίπου πενήντα άτομα τα οποία αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο - πυρπόλησαν κλούβα που βρισκόταν επί της 3ης Σεπτεμβρίου.

Από την επίθεση δύο αστυνομικοί αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τρεις αστυνομικοί

διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Υπενθυμίζεται ότι επίθεση κουκουλοφόρων είχε σημειωθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών, στην οδό Ερμού στις 6 Οκτωβρίου με τους δράστες να πετούν οκτώ βόμβες μολότωφ στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, αλλά και έναν εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκι.

Ειδικοί φρουροί: Η πολιτεία δεν έχει διάθεση να συλλάβει τους κουκουλοφόρους

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της πολιτείας προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγο μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, για το γεγονός ότι δεν συλλαμβάνονται οι κουκουλοφόροι.

«Με έγγραφες διαταγές δεν αστυνομεύονται ούτε οι υπηρεσίες, ούτε οι πολίτες. Θέλουν προσωπικό και το Α.Τ, βρέθηκε με έναν σκοπό ανυπεράσπιστο σε επιθέσεις κουκουλοφόρων που η ηγεσία και η πολιτεία δεν έχει διάθεση να συλλάβει και γι’ αυτό δεν συλλαμβάνονται. Σαν σήμερα ο κ. Τόσκας κατάργησε την “Δ”. Είναι εμφανής η απουσία της και τα αποτελέσματα τα εισπράττουμε πίσω μας», δήλωσε ο κ. Βασίλης Ντούμας.

Αντιδράσεις από Άδωνι Γεωργιάδη και Γ. Κουμουτσάκο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση μετά την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας εξαπέλυσαν Άδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Δεν είναι Κράτος αυτό! Ντροπή!!!! Περαστικά στα παλικάρια μας, είμαστε μαζί τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», σχολίασε μέσω Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε: «Η βία και η ανασφάλεια υπονομεύουν σοβαρά την καθημερινότητα και την ελευθερία μας. Η κυβέρνηση αυτή με την κουλτούρα ανοχής στις συμπεριφορές ανομίας δεν μπορεί να τη διασφαλίσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα