Υπουργικό "συμφιλίωσης" για Καμμένο- Κυβέρνηση

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στη "σκιά" μιας ακόμη κρίσης με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, η οποία έλαβε τέλος χθες το πρωί μετά την αναδίπλωση του υπουργού Εθνικής Αμύνης σε συνέντευξή του και "επικυρώθηκε" τυπικά με χαλαρό μεσημεριανό γεύμα των δυο τους, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ,

ο Πάνος Καμμένος κήρυξε χθες το πρωί ουσιαστικά τη λήξη ενός ακόμη θερμού επεισοδίου ανοίγοντας τον δρόμο για τη σημερινή σύγκληση του υπουργικού Συμβουλίου , προκειμένου να σταλεί εικόνα συνοχής της Κυβέρνησης στην επιχείρηση "θετική ατζέντα".

Τσίπρας και Καμμένος, ήταν προαποφασισμένο ακόμη και μεσούσης της κρίσης που ξέσπασε όσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βρισκόταν στις ΗΠΑ και αποφάσιζε να παρουσιάσει...εναλλακτικό σχέδιο στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι θα επιμείνουν στο μορατόριουμ έως τον Μάρτιο ή έως ότου πρακτικά φθάσει για κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή.

Παρά τα "πυρά" που δέχθηκε ο ΥΠΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ από μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Μαξίμου επέμενε στην τήρηση χαμηλών τόνων , με πρώτο το σινιάλο να έχει δώσει ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Πέμπτη:

"Έχει τυφώνα στις ΗΠΑ αλλά δεν τον λένε Πάνο τον λένε Μαικλ" είχε απαντήσει σιβυλλικά ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, επιχειρώντας να υποβαθμίσει την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε ο κυβερνητικός του εταίρος, "αυτομολώντας" κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Από το πρωί της Κυριακής, εξάλλου, από τα "κεντρικά" του Μαξίμου εξέπεμπαν σήμα "κανονικότητας" για την κυβερνητική συνοχή, αποδραματοποιώντας και τυχόν συνάντηση Τσίπρα με τον κυβερνητικό του εταίρο.

Θετική ατζέντα

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο συνεπώς, θα επιχειρηθεί να σταλεί από τον Αλέξη Τσίπρα μήνυμα "φυγής προς τα μπρος" της Κυβέρνησης με έμφαση στην "θετική ατζέντα" στην οποία επιχειρούσε επί μέρες να επιστρέψει το Μαξίμου αλλά την "καπέλωνε" η κόντρα με τον Καμμένο που τροφοδοτούσε σενάρια κυβερνητικής αστάθειας.

Στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού Συμβουλίου, θα βρεθεί η νομοθέτηση των μέτρων του "πακέτου ΔΕΘ" που περιλαμβάνει τις ελαφρύνσεις- εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη καθώς και ζητήματα οικονομίας, αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό και τις συντάξεις.

Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα προς το υπουργικό Συμβούλιο πάντως, θα είναι κλειστή και δεν θα μεταδοθεί ζωντανά, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στην πλειονότητα των συνεδριάσεων του εν λόγω Συμβουλίου, όπερ σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός, μάλλον επιφυλάσσει "σκληρά" μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις που δεν επιθυμεί να καταγραφούν "ζωντανά".

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα