Η ώρα του εισαγγελέα για τους "υπόπτους" στην τραγωδία στο Μάτι

Ενώπιον του εισαγγελέα εμφανίζονται σήμερα τα πρόσωπα τα οποία έχουν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων για την τραγωδία στο Μάτι. Τα πρόσωπα αυτά, 21 στον αριθμό, ή οι συνήγοροί τους, θα εμφανιστούν και θα ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για την δικογραφία που έχει σχηματιστεί αλλά και τα στοιχεία που τυχόν υπάρχουν σε βάρος τους,

Όπως είναι γνωστό για ανωμοτί κατάθεση έχουν κληθεί η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης,

ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, οι πρώην αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής Κ. Τσουβάλας και Σ. Τερζούδης καθώς κι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ι. Καπάκης. Στη λίστα βρίσκονται κι ορισμένοι ακόμη εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλα τα πρόσωπα περιλαμβάνονται σε μηνυτήριες αναφορές που έχουν υποβληθεί για την υπόθεση.

10 εν ενεργεία αξιωματικοί από Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικό

Μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η μισή διοίκηση των σωμάτων ασφαλείας (Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΕΛΑΣ) θα βρεθεί να δίνει εξηγήσεις ενώπιον των εισαγγελέων. Το γεγονός αυτό, πέραν των άλλων, δείχνει πως, πιθανόν, η υπόθεση θα σηματοδοτήσει περαιτέρω εξελίξεις ακόμα και για την ιεραρχική δομή των υπηρεσιών αυτών.

Μάλιστα μεταξύ των προσώπων που βρίσκονται στη λίστα υπόπτων φέρεται να είναι και ανώτατος εν ενεργεία αξιωματικός της Πυροσβεστικής γεγονός που πιθανόν σηματοδοτήσει περαιτέρω αλλαγές στο Πυροσβεστικό Σώμα. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται έξι ακόμη αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αλλά και δύο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκονταν, τις κρίσιμες ώρες , στην περιοχή.

Στη λίστα φέρεται να συμπεριλαμβάνεται ο προϊστάμενος του επιχειρησιακού κέντρου της Πυροσβεστικής, υπεύθυνος του "199" της Πυροσβεστικής, αλλά και αξιωματούχος του επιχειρησιακού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας. Όπως και αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που κατέχουν κρίσιμα πόστα στις υπηρεσίες της Ανατ. Αττικής, στη Ν. Μάκρη αλλά κι υπεύθυνος των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Αττική.

Επίσης ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ που συμμετείχε σε αστυνομικές επιχειρήσεις για τη διάσωση πολιτών στην περιοχή καθώς κι άλλος αξιωματικός που συμμετείχε στην διευθέτηση της κυκλοφορίας στην λεωφόρο Μαραθώνος.

Επίσης φέρεται να έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις αξιωματικοί του Λιμενικού για καθυστερημένη βοήθεια στα θύματα της πυρκαγιάς και για όσα συνέβαιναν με την κίνηση πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα