Αρχίζει το δημοψήφισμα των δικηγόρων της Αθήνας για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου

Έως τις 11 Ιουνίου θα διαρκέσει το δημοψήφισμα που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας προκειμένου να τοποθετηθούν τα μέλη του επί της κυβερνητικής εξαγγελίας για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Η

ψηφοφορία αρχίζει σήμερα, με τους δικηγόρους να έχουν την δυνατότητα να ψηφίζουν στην Ευελπίδων, στο Εφετείο, στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, αλλά και στον ΔΣΑ.

Θέση στο θέμα πήρε και το Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι στη δικαιοσύνη πρέπει να δημιουργηθεί ένας «Δικαστικός Καλλικράτης», «που θα δημιουργήσει σύγχρονες, και λειτουργικές μονάδες, με συγχωνεύσεις Δικαστηρίων, όπου απαιτείται κατά το πρότυπο του Ν. 4055 και με τη χρήση νέων τεχνολογιών, που θα διευκολύνει το λειτούργημα τόσο των Δικαστικών λειτουργών όσων και των Δικηγόρων, αλλά πάνω από όλα θα διασφαλίσει το Δικαίωμα του Έλληνα Πολίτη να απολαμβάνει μία ταχεία αλλά και ασφαλή απονομή Δικαιοσύνης».

Για το κίνημα αλλαγής, η απόφαση του δημοψηφίσματος «δίνει την δυνατότητα στο Δικηγορικό Σώμα, Συντεταγμένα και Δημοκρατικά, να απαντήσει στην κυβερνητική προχειρότητα και την ιταμή πρόκληση που δέχθηκε από τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης- Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρχίζει, Αθήνας, Πρωτοδικείου,archizei, athinas, protodikeiou