Οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν

10:34 5/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Με ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από την προγραμματισμένη σύνοδο του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι προετοιμασίες για μια σύνοδο κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν πηγαίνουν καλά και οι δύο προγραμματίζουν να συναντηθούν στις 09:00 τοπική ώρα στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται

πως πριν από τρεις ημέρες στον Λευκό Οίκο έγινε δεκτός το «δεξί χέρι» του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο οποίος παρέδωσε επιστολή στον Ντόναλντ Τραμπ εκ μέρους του ηγέτη του, αν και η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Σάντερς αρνήθηκε να μπει σε «λεπτομέρειες της επιστολής».

Όπως δήλωσε «αισθανόμαστε ότι τα πράγματα συνεχίζουν να προχωρούν και έχει σημειωθεί καλή πρόοδος. Μπορώ να σας πω ότι ο πρόεδρος λαμβάνει καθημερινές ενημερώσεις για τη Βόρεια Κορέα από την ομάδα του αρμόδια για την εθνική ασφάλεια. Και μπορώ επίσης να σας πως ένα προσωρινό πρόγραμμα για αυτή την πρώτη συνάντηση είναι για τις 12 Ιουνίου, στις 09:00 ώρα Σιγκαπούρης«.

Παρά τη συμφωνία για σύνοδο των δύο ηγετών η Σάντερς επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στη Βόρεια Κορέα και πως η πολιτική των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει ενώ παραμένουν οι σκληρές κυρώσεις κατά του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ. Έθεσε προαπαιτούμενο για να ακυρωθούν οι κυρώσεις την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Βορείου Κορέας.

Πάντως ο Τραμπ την προηγούμενη εβδομάδα είπε ότι δεν επιθυμεί πλέον να χρησιμοποιεί την έκφραση μέγιστη πίεση καθώς η Πιονγκγιάνγκ δείχνει να ε΄ναι πιο συνεργάσιμη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι δύο πλευρές έχουν ήδη διαπραγματευθεί τα πάντα, από την τοποθεσία της συνόδου αλλά και τη θέση του κάθε ηγέτη, ποιοι θα βρίσκονται μαζί τους στην αίθουσα, τον αριθμο των γευμάτων και των διαειμμάτων, τι θα ειπωθεί στην πρόποση δεδομένου ότι ο Τραμπ δεν πίνει αλκοόλ, τα δώρα που θα ανταλλαγούν μεταξύ του Τραμπ και του Ουν και ποιος θα πληρώσει.

The post Οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση Τραμπ-Κιμ Γιονγκ Ουν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα