Auto Moto: Η νέα Porsche 911 είναι εδώ και ισχυρότερη από ποτέ!

Γράφει ο Φίλιππος Ντάσκας

Στον αυτοκινητιστικό κόσμο της σοουμπίζ, μία Alfa Romeo είναι η Σκάρλετ Γιόχανσον. Σαγηνευτική, με άψογα χαρακτηριστικά, κλέβει την παράσταση. Μία Citroën είναι σαν τη Σάρον Στόουν. Με IQ 154, διαθέτει εξυπνάδα άνω του μέσου όρου. Αν όμως μιλάμε για τη Μέριλ Στριπ, με σταθερά αψεγάδιαστες ερμηνείες, που πάντοτε βρίσκεται κάπου εδώ και όλοι την έχουν ως πρότυπό τους, τότε η φίρμα που της ταιριάζει είναι, απλά, η Porsche.

Οι

μηχανικοί της φίρμας της Στουτγάρδης διαθέτουν σταθερό χέρι - σχεδόν τόσο όσο και οι σχεδιαστές της. Κι αυτό φαίνεται στην ολοκαίνουρια, όγδοη κατά σειρά, γενιά της 911.

Το θρυλικό supercar εισέρχεται σε μία νέα φάση της ζωής του και σας συγχωρούμε απόλυτα αν δεν μπορείτε να διακρίνετε διά γυμνού οφθαλμού τις διαφορές. Η νέα 911 είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως 911, με κάποιες… τροποποιήσεις.

Καταρχάς, το πιο τετραγωνισμένο σχήμα της μάσκας και του εμπρός καπώ, αφού η 911 θυμίζει σχεδόν την 928, φυσικά όντας τεχνολογικά πολύ πιο εξελιγμένη. Οι LED προβολείς και τα φώτα ημέρας είναι διακριτικά ενσωματωμένα στα φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα αντίστοιχα, ενώ προχωρώντας προς τα πίσω, διακρίνουμε τα πόμολα που για πρώτη φορά είναι «χωνευτά», προτού φτάσουμε στην μακράν καλύτερη όψη της, την πίσω.

Εκεί, οι σχεδιαστές με το σταθερό χέρι έχουν παραδώσει ένα επικό σχήμα, με εξαιρετικά καλοσχεδιασμένη την θρυλική εισαγωγή αέρα που ενώνεται με το πίσω παράθυρο για να συνθέσει ένα άψογο σχήμα.

Είναι όμως αυτό που κρύβεται κάτω από την εισαγωγή του αέρα που τραβά το ενδιαφέρον περισσότερο και από τις -εξ’ολοκλήρου αλουμινένιες- καμπύλες του αμαξώματος. Και η ολοκαίνουρια 911 (με κωδικό 992). Ο τρίλιτρος τούρμπο εξακύλινδρος κινητήρας αποδίδει πλέον 450 ίππους (+30 σε σχέση με πριν) στις εκδόσεις Carrera S και Carrera 4S, με το 0-100 να έρχεται σε 3.6 δευτερόλεπτα (για την τετρακίνητη έκδοση, 3.7 για την πισωκίνητη). Κι όλα αυτά χωρίς ακόμα να έχουν έρθει ούτε τα ισχυρότερα μοντέλα GTS και Turbo, ούτε και τα πιο προσιτά (βλέπε Carrera και Carrera 4).

Τεράστιες αλλαγές πάντως έχουν επέλθει στο εσωτερικό, καθώς η Porsche εφοδιάζει τη νέα 911 με μια υπέροχη καμπίνα, με καλοσχεδιασμένο ταμπλώ που θυμίζει Panamera, έστω κι αν η εταιρεία μνημονεύει σχετικά τις 911 της δεκαετίας του ’70 για τη σχεδιαστική έμπνευση.

Η νέα Porsche 911 παρουσιάστηκε χθες επίσημα στο Σαλόνι του Λος Άντζελες, με το ντεμπούτο της στην ευρωπαϊκή αγορά να προγραμματίζεται για τις αρχές του 2019 -56 χρόνια μετά την ορίτζιναλ- και οι κριτικές σίγουρα αναμένονται διθυραμβικές γι’αυτό το blockbuster.

Keywords
Τυχαία Θέματα