Η Ρουμανία μπλόκαρε τραπεζικούς λογαριασμούς τριών στελεχών της Aeroflot

Στο “πάγωμα” των τραπεζικών λογαριασμών τριών στελεχών της ρωσικής αεροπορικής Aeroflot στη χώρα προχώρησε η κυβέρνηση της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τους Vitaly Gennadyevich Savelyev, Mikhail Igorevich Poluboyarinov και Sergey Viktorovich Chemezov, οι οποίοι διατηρούσαν λογαριασμούς στην Raiffeisen Bank.

«Διατάσσεται το μπλοκάρισμα των κεφαλαίων που κατέχει η Aeroflot – Reprezentanta, η οποία ελέγχεται έμμεσα από τους Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov και Sergey Viktorovich Chemezov», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού Φορολογικής Διοίκησης της Ρουμανίας (ANAF).

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Aeroflot – Reprezentanta, ως νομικό πρόσωπο είναι εγγεγραμμένο στη Ρουμανία και αποτελεί αντιπροσωπεία της Aeroflot PJSC Russia στην εγχώρια αγορά, με το ρωσικό δημόσιο να κατέχει μερίδιο 57,34%.

Η διοίκηση της Aeroflot PJSC Russia έχει ανατεθεί στους Vitaly Gennadyevich Savelyev (πρόεδρος), Mikhail Igorevich Poluboyarinov (CEO) και Sergey Viktorovich Chemezov (μέλος ΔΣ).

Ποιοι είναι οι τρεις Ρώσοι της Aeroflot

Ο Mikhail Igorevich Poluboyarinov είναι CEO της OJSC Aeroflot, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στη Ρωσία.

Ο Vitaly Gennadyevich Savelyev είναι υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD), διορισμένος από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Aeroflot.

Ο Sergey Viktorovich Chemezov είναι ένας από τους γνωστούς στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι πρόεδρος της Rostec, της μεγαλύτερης κρατικής αμυντικής και βιομηχανικής εταιρείας της χώρας. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Aeroflot.

The post Η Ρουμανία μπλόκαρε τραπεζικούς λογαριασμούς τριών στελεχών της Aeroflot appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα