«Ασφυξία» στα γερμανικά αεροδρόμια, απεργούν οι εργαζόμενοι στον έλεγχο ασφαλείας επιβατών

Ακυρώσεις και πολύωρες καθυστερήσεις πτήσεων καταγράφονται σήμερα σε οκτώ μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον έλεγχο ασφαλείας επιβατών.

Στο αεροδρόμιο του Αμβούργου ακυρώθηκαν και οι 88 αναχωρήσεις πτήσεων, καθώς το τμήμα ελέγχου των επιβατών θα παραμείνει κλειστό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο αεροδρόμιο του Βερολίνου η επιβατική κίνηση είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, ενώ συνολικά 96 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης καλεί το επιβατικό κοινό να μην προσέλθει καν, διότι είναι απίθανο να προλάβει την  πτήσεις

του. Αντιθέτως, εξυπηρετούνται κανονικά οι επιβάτες των transit πτήσεων.

Στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ έχουν ακυρωθεί μέχρι στιγμής 140 πτήσεις, πάνω δηλαδή από τις μισές που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα αεροδρόμια της Βρέμης, του Ανόβερου, της Στουτγάρδης και της Βόνης/Κολωνίας.

Την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξε το συνδικάτο Ver.di, χαρακτηρίζοντάς την «προειδοποιητική», ενώ συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη με την Ομοσπονδιακή Ένωση Εταιριών Ασφάλειας Αεροπλοΐας. Η Ver.di διεκδικεί αυξήσεις κατά τουλάχιστον 1 ευρώ την ώρα για τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Σημειωτέον, η εν λόγω κινητοποίηση έρχεται μετά από δύο ακόμη απεργίες, που διοργανώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, και οι οποίες επηρέασαν αρκετά γερμανικά αεροδρόμια, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στους επιβάτες.

The post «Ασφυξία» στα γερμανικά αεροδρόμια, απεργούν οι εργαζόμενοι στον έλεγχο ασφαλείας επιβατών appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα