Στροφή στην “πράσινη ναυτιλία” για την Cosco, με την παραγγελία 2 πλήρως ηλεκτρικών feeders

Η Shanghai Pan-Asia Shipping, η ενδοασιατική μονάδα της Cosco Shipping Lines, υπέγραψε συμφωνίες χρονοναύλωσης με τη Cosco Shipping Development (CSD) για δύο πλήρως ηλεκτρικά feeders 700 TEU.

Αναλυτικότερα, η CSD προχώρησε στην παραγγελία των δύο πλοίων από την Cosco Shipping Heavy Industry (Yangzhou), έναντι 18,24 εκατ. δολ., σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στο

Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Η παράδοσή τους υπολογίζεται στα τέλη του 2023, με τα πλοία να αναλαμβάνουν τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Σαγκάης και Γουχάν, κατά μήκος του ποταμού Yangtze, προωθώντας τις “πράσινες” εσωτερικές πλωτές μεταφορές.

Κάθε feeder είναι μήκους 119,8 μ., πλάτους 23,6 μ. και βυθμίσματος 5,5 μ., ενώ θα τροφοδοτείται από συνολικά 36 μπαταρίες ισχύος 50.000 kWh. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση, τα feeders εκτιμάται ότι θα είναι τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά πλοία που θα πλεύσουν στον Yangtze.

Ο Huang Xiaowen, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της μητρικής Cosco Shipping Holdings, δήλωσε: «Η επιλογή του Yangtze για την προώθηση της “πράσινης ναυτιλίας” είναι μέρος του σχεδίου μας για την προστασία του οικολογικού περιβάλλοντος του ποταμού και την υποστήριξη του στόχου της κυβέρνησης για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα».

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping έχει θέσει ως στόχο η χώρα να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2060.

The post Στροφή στην “πράσινη ναυτιλία” για την Cosco, με την παραγγελία 2 πλήρως ηλεκτρικών feeders appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα