Το νέο σποτ του Μαξίμου για τις εργασιακές σχέσεις και η εικόνα που προκάλεσε αντιδράσεις (VIDEO)

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το νέο σπο της κυβέρνησης που αφορά τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους στη φύλαξη, την καθαριότητα, τη σίτιση και ιματισμό στο δημόσιο τομέα.

Μάλιστα στο νέο σποτ περιλαμβάνεται και η εικόνα με τον εργοδότη να βουτάει στον κουβά το κεφάλι μιας καθαρίστριας.

Υπενθυμίζεται πως την εικόνα αυτή ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήμερα της Πρωτομαγιάς η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς και άλλα κυβερνητικά στελέχη, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

"Με τη νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου (μέχρι και 24 μήνες) από όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης και ιματισμού, επανέρχεται η νομιμότητα στους κλάδους αυτούς" ανέφερε σχετικά με το σποτ στην πρώτη του ανάρτηση στο Twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σε δεύτερο tweet του ο πρωθυπουργός κοινοποίησε το βίντεο του νέου κυβερνητικού σποτ και σχολίασε: "Όλοι οι εργαζόμενοι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους υπό αντίξοες συνθήκες στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα μέσα μεταφοράς κλπ., διατηρούν τη δουλειά τους & αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα".

Στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού σημειώνεται χαρακτηριστικά με αφορμή το σποτ σχετικά με την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας για τις κατηγορίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης και ιματισμού στο δημόσιο τομέα:

"Με τη νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε το 2016 και η οποία προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (μέχρι και 24 μήνες) από όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης και ιματισμού, επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης , λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα.

Όλοι οι εργαζόμενοι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στα νοσοκομεία, τα σχολικά κτίρια, τα μέσα μεταφοράς κλπ., πολλές φορές απλήρωτοι, διατηρούν τη δουλειά τους και αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η εφαρμογή του νόμου παρά τις αντιστάσεις που συναντάει, με προσφυγές στο ΣτΕ, προχωράει. Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη".

Δείτε το σποτ:

Keywords
Τυχαία Θέματα