Αντιπροσωπεία καθηγητών του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο ΑΠΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα (The University of Alabama) έχουν μακρόχρονη και στενή επιστημονική συνεργασία.

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης Συμφωνίας, εννεαμελής Αντιπροσωπεία Καθηγητών του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, με επικεφαλής τους κ.κ. Dean and Prof. Robert Olin και Associate Dean Lisa Pawloνski, θα επισκεφθεί το ΑΠΘ κατά

το χρονικό διάστημα 7-11 Μαΐου 2018. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί η ακόλουθη εκδήλωση:

Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00, στην Αίθουσα της Συγκλήτου, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα, παρουσία των πρυτανικών αρχών, κατά τη διάρκεια της οποίας η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, θα παρουσιάσει το ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο του ΑΠΘ, καθώς και τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, Καθηγητές του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα θα παρουσιάσουν την τρέχουσα και μελλοντική ερευνητική- ακαδημαϊκή συνεργασία.

Επίσης, τη Δευτέρα 7 Μαΐου και ώρα 12:00, στην Αίθουσα Α31 της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ο Καθηγητής Arunava Gupta (Distinguished University Research Professor and Professor of the Center for Materials for Information Technology – ΜΙΝΤ) θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Magnetic and Semiconducting Oxide and Chalcogenide Nanocrystals», κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσει και τις ερευνητικές δραστηριότητες του MINT του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, υπεγράφη τον Απρίλιο του 2013 και επικεντρώνεται σε ανταλλαγές μελών ΔΕΠ και φοιτητών, συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα, καλοκαιρινά προγράμματα φοιτητών, διαλέξεις κ.ά. Το ενδιαφέρον που δείχνουν οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα για τη συγκεκριμένη συνεργασία αποδεικνύει και η επίσημη ιστοσελίδα που έχουν φτιάξει με την επωνυμία «Alabama Greece Initiative» (http://greece.as.ua.edu/).

Μάλιστα, στο πλαίσιο της υφιστάμενης Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα (The University of Alabama), το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συναυλία για τρομπόνι και τούμπα, τα βαθύφωνα όργανα της ορχήστρας, των καθηγητών του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, Dr. Jeremy Crawford και Dr. Jonathan Whitaker.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 και ώρα 21:00, στην Αίθουσα δοκιμών της Κ.Ο.Θ «Σόλων Μιχαηλίδης» (Λεωφόρος Νίκης 73) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα