Σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή για τη πρόταση μομφής

Σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται σήμερα στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αφορμή την συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Κυβέρνηση

και αντιπολίτευση, μετά από ένα διήμερο εντάσεων, συγκρούσεων και πολιτικών διαξιφισμών -που στιγματίστηκε από τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση- θα μετρήσουν… κουκιά και δυνάμεις κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας επί της πρότασης δυσπιστίας, η οποία υποβλήθηκε την Πέμπτη από τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία θα κορυφωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων θα επιχειρηματολογήσουν από το βήμα της Βουλής.

Θα ακολουθήσει η κρίσιμη ψηφοφορία, με το βλέμμα όλων να στρέφεται στα έδρανα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συμφωνία για το Σκοπιανό. Παρ’ όλα αυτά, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα να βγει από τα μνημόνια.

Η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 2.00 το μεσημέρι. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης των κοινοβουλευτικών εργασιών έως αργά το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα