Με μόνο «στόχο» την νίκη αναμετρώνται Κροατία και Νιγηρία (22:00, ΕΡΤ1)

09:10 16/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με στόχο την νίκη που θα τους δώσει ισχυρές ελπίδες για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, Κροατία και Νιγηρία, αναμετρώνται (22:00, ΕΡΤ1) στο Καλίνινγκραντ, για τον 4ο όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι Ευρωπαίοι που άφησαν «εκτός νυμφώνος» την Ελλάδα μέσω των μπαράζ πρόκρισης, διαθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο σε όλες τις γραμμές, αλλά το «βαρύ χαρτί» τους είναι η επιθετική λειτουργία. Με τον Μόντριτς ως ηγετική φυσιογνωμία, τους Ράκιτις και Πέρισιτς να αυξομειώνουν κατά το δοκούν τον ρυθμό του αγώνα

και τον Μάτζουκιτς στην κορυφή της επίθεσης, ο Ζλάτκο Ντάλιτς «χωρά» όλα τα «αστέρια» του σε σχηματισμό 4-2-3-1. Οι Κροάτες έχουν δηλώσει πως θέλουν να προχωρήσουν πολύ στην διοργάνωση, αλλά για να τα καταφέρουν απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη, είναι να περιορίσουν στο ελάχιστο την αρνητική «μεταμόρφωση» που παρουσιάζουν όταν ένας αγώνας δεν πάει καλά και πολύ περισσότερο τις …εσωτερικές προστριβές όταν «στραβώνει» ένα αποτέλεσμα.

Αντίπαλος τους, θα είναι η Νιγηρία, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το ομαδικό πνεύμα. Είναι ένα στοιχείο που συνομολογούν όλοι οι «Υπεραετοί» και το πιστώνουν στον ομοσπονδιακό, Γκέρνοτ Ρορ. Ο Γερμανός τεχνικός, έχει «κτίσει» την ομάδα, βασισμένος στο 4-2-3-1 με τους Ιβόμπι και Ιγκάλο να εναλάσσονται στην κορυφή της επίθεσης, ενώ όλο το παιχνίδι περνά από τα πόδια του έμπειρου, Τζον Ομπι Μίκελ. Καθοριστικός παράγοντας, ωστόσο, στην συνολική απόδοση της Νιγηρίας, είναι ο Βίκτορ Μόουζες, ο οποίος -αν και στην Τσέλσι παίζει δεξιός οπισθοφύλακας- κινείται με ελεύθερο ρόλο στην μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας.

Διαιτητής: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Κράμαριτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.

ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Σέχου, Εκόνγκ, Ομερούο, Ιντόβου, Ντίντι, Μίκελ, Ιβόμπι, Ετέμπο, Μόουζες, Ιγκάλο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα