Έρχεται η Ετήσια Γιορτή Κερασιού στα Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης

Την Ετήσια Γιορτή Κερασιού στα Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης διοαργανώνει και φέτος ο τοπικός σύλλογος Μ.Α.Σ. Ομβριανός. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, στις 11:00.

Τα Πετροκέρασα είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς της χώρας, από τους παλαιότερους ιστορικά, και σε υψόμετρο 580 μέτρων στους βορεινούς πρόποδες της οροσειράς Χορτιάτη-Χολομώντα.

Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν δωρεάν πετροκέρασα, ενώ μπορούν να

περιηγηθούν στα σοκάκια του χωριού και να απολαύσουν την τοπική κουζίνα κάτω από τα πλατάνια της πλατείας, όπου θα γίνει και το γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Φέτος, θα χορέψουν δύο χορευτικά τμήματα του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή χορευτών και του ΜΑΣ Ομβριανός,και του Πολιτιστικου Συλλόγου Ζαγκλιβερίου.

Επιπλέον, αραγωγοί του χωριού μαζί με παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους, όπως κεράσια, ρόδια, μήλα, φλαμούρι, ρίγανη, μέλι, τσίπουρο, κρασί, γλυκά κουταλιού, λικέρ, κ.ά.

Την ίδια μέρα, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν και τον πρόσφατα αναπαλαιωμένο Πετρόμυλο των Πετροκεράσων, δίπλα ακριβώς στην κεντρική πλατεία.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Πετροκέρασα μπορείτε να επισκεφτείτε το site του τοπικού συλλόγου www.omvrianos.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα