Τσίπρας για φωτιά στο Μάτι: Οι νεκροί δεν κρύβονται - Δεν ήταν αυτό το μέλημά μας εκείνο το βράδυ

Ερωτούμενος για την τραγωδία στο Μάτι και την περιβόητη σύσκεψη το βράδυ της τραγωδίας, ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στην ΔΕΘ, είπε ότι η κυβέρνηση δεν έκρυψε τους νεκρούς και επεσήμανε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο λίγες ώρες μετά να πει τα κακά μαντάτα στον ελληνικό λαό.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δέχθηκα αυτή την έντονη κριτική (για το αν γνώριζε για την ύπαρξη

νεκρών στο Μάτι), θεμιτή είναι η κριτική ωστόσο γνωρίζω ότι όταν περάσεις ένα όριο η κριτική παίρνει το χαρακτήρα μιας στρατευμένης προπαγάνδας. Ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό.

Πως να τους κρύψεις τους νεκρούς; Αλίμονο αν είχαμε εκείνο το βράδυ της εθνικής τραγωδίας αυτό ως μέλημά μας.

Άλλωστε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε την ευθύνη μετά από την σύσκεψη που τόσο επικρίθηκε. Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον αριθμό των νεκρών που ως τότε γνωρίζαμε. Η όποια κριτική πρέπει να γίνεται αλλά όταν ξεπερνιούνται τα όρια αυτοί που υφίστανται την κριτική θα πρέπει να χαίρονται γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν αυτό αφορά να βγει πολιτική υπεραξία από κάποιους και όταν πρόκειται για νεκρούς, αυτό κανείς δεν το επικροτεί

Η όποια περαιτέρω προσπάθεια πολιτικής υπεραξίας μέσα από μια εθνική τραγωδία θα είναι κατακριτέα από τον ελληνικό λαό και κανείς δεν θα πρέπει να επιτρέψει να συμβεί αυτό. Γνωρίζετε ότι διεξάγεται έρευνα από την ελληνική δικαιοσύνη, η εισαγγελία διεξάγει έρευνα εξονυχιστική. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα φτάσει σε συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας αυτής. Εγώ έσπευσα να καλέσω έναν διακεκριμένο εμπειρογνώμονα για τις υποκείμενες αιτίες της καταστροφής αυτής.

Συνιστώ στην αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει να παίζει το παιχνίδι της τυμβωρυχίας πάνω σε μια εθνική τραγωδία».

Keywords
Τυχαία Θέματα