Γ. Σταθάκης: Η Β. Ελλάδα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο

Σε προτεραιότητες και έργα που ήδη «τρέχουν» για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στον ενεργειακό τομέα αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στη διάρκεια περιήγησής του στην 83η ΔΕΘ, έχοντας, ταυτόχρονα την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο οργανισμών και εταιρειών του κλάδου.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στα εγκαίνια του περιπτέρου της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ ΑΕ) ο κ. Σταθάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «η Βόρεια Ελλάδα

μετατρέπεται εκ των πραγμάτων σε ένα ενεργειακό πόλο με τους μεγάλους αγωγούς, τον TAP, τους κάθετους άξονες και, επιπρόσθετα, έργα τα οποία θα γίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα, άρα η πρόσβαση στο φυσικό αέριο πλέον είναι και εφικτή. Αυξήσαμε τις εξόδους του TAP στη Βόρεια Ελλάδα και ταυτόχρονα, εκ των πραγμάτων, θα αποτελέσουν έναν κόμβο στον οποίο θα συνεχίζουν να προστίθενται νέες επενδύσεις, νέες υπηρεσίες γύρω από το φυσικό αέριο, νέες δραστηριότητες που θα δημιουργήσουν μεγάλη προστιθέμενη αξία στη Βόρεια Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Θεόδωρος Τερζόπουλος τόνισε πως μέχρι σήμερα έχουν τεθεί σε λειτουργία 540 χιλιόμετρα δικτύου, και το αέριο διατίθεται σε 10 αστικές περιοχές, με πρώτο σταθμό τις Σέρρες, όπου έχουν ήδη συμβολαιοποιηθεί οι πρώτοι 200 οικιακοί και εμπορικοί καταναλωτές, και ακολουθούν η Λαμία, η Χαλκίδα, η Κατερίνη, το Κιλκίς, η Κομοτηνή και η Ξάνθη ως το τέλος του 2018.

Στο περίπτερο του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ο υπουργός τόνισε ότι ο Διαχειριστής περνά σε μια νέα εποχή, ενώ στο περίπτερο της ομίλου Eunice Energy group (EEG) όπου παρουσιάζεται η πρώτη ελληνικής κατασκευής ανεμογεννήτρια, καθώς και εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, ο κ. Σταθάκης ενημερώθηκε για την ελληνική ανεμογεννήτρια «EW16 Θέτις» και σημείωσε πως «είμαστε εδώ για να ενθαρρύνουμε όλα τα εγχειρήματα που θα αυξήσουν την προστιθέμενη αξία σ' αυτόν τον τεράστιο κλάδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα