Το προφίλ του πραγματικού πολιτικού ηγέτη και η Ρένα Δούρου

Ας κάνουμε ένα τεστ. Ας δούμε αν η Ρένα Δούρου είναι υπεύθυνη πολιτικός, είναι ο άνθρωπος που έχει ανάγκη η Περιφέρεια Αττικής για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των επόμενων ετών. Χωρίς τα φτιασίδια των επικοινωνιακών τεχνασμάτων και της προπαγάνδας.

Είναι λοιπόν η Ρένα Δούρου ικανή να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στην πρόκληση της Περιφέρειας Αττικής;
Ολοι

μπορείτε να συμμετάσχετε στο τεστ, αφού οι κρίσεις, οι επιθέσεις, οι προσβολές, οι κανιβαλισμοί σε βάρος της, αποκάλυψαν τις πραγματικές πλευρές της προσωπικότητάς της και όχι εκείνες που δημιουργεί η επικοινωνία. Η Ρένα Δούρου δοκιμάστηκε. Γι΄ αυτό μπορείτε να κρίνετε αν ανταποκρίνεται στα 5 χαρακτηριστικά του υπεύθυνου πολικού. Γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, σήμερα περίοδο απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών, οι πολίτες αναζητούμε εκείνους τους πολιτικούς που κάνουν τη διαφορά.

1 Ο Πραγματικός υπεύθυνος πολιτικός παλεύει μέχρι τέλους

Το μεγαλύτερο τεστ για έναν άνθρωπο είναι το αν μπορεί να μείνει αφοσιωμένος στο όραμά του, ακόμα και όταν τα πράγματα πάνε άσχημα ή όχι όπως προσδοκούσε (και ναι, συνήθως δεν πάνε όπως περιμέναμε).
Οπότε τι κάνεις; Παραδέχεσαι την ήττα σου και επιστρέφεις στην ασφάλεια της ζώνης άνεσής σου;
Ή συνεχίζει να παλεύεις και να προχωράς μπροστά, παρά το ρίσκο, έχοντας τα μάτια σου στην τελική ανταμοιβή;
Ο πραγματικός υπεύθυνος πολιτικός θέτει το όραμα και το ακολουθεί παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα απρόοπτα που αντιμετωπίζει.

Και η Ρένα Δούρου τι έκανε; Παρά τις συντριπτικές επιθέσεις που την κατέστησαν τον εθνικό αποδιοπομπαίο τράγο με το φρικαλέο “η Δούρου φταίει για όλα”, δεν λύγισε, αλλά συνεχίζει να κυνηγά το όνειρό της, να παλεύει για το όραμά της. Συνεχίζει να αλλάζει την Αττική. Να την κάνει σύγχρονη Περιφέρεια με λόγο και παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

2 Ο Πραγματικός υπεύθυνος πολιτικός δεν λαϊκίζει και ξέρει να παίρνει ρίσκα

Όποιος το παίζει εκ τους ασφαλούς στη ζωή δεν μπορεί να θεωρείται υπεύθυνος πολιτικός και φυσικά δεν θα γευτεί ποτέ την πραγματική αποδοχή και αναγνώριση των συμπολιτών του. Η Ρένα Δούρου έδειξε ότι δεν είναι “κολλημένη” σε καμία καρέκλα. Εγκατέλειψε τη Βουλή και τη μελλοντική υπουργική καρέκλα για να αφοσιωθεί στην περιφέρεια.

3 Ο Πραγματικός υπεύθυνος πολιτικός εμπνέει και εμπνέεται από τους πολίτες

Ο ηγέτης είναι φιλόδοξος και δραστήριος προκειμένου να πραγματώσει το όραμά του. Όμως ταυτόχρονα είναι και ταπεινός και γνωρίζει ότι ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι μοναχικός.

Πρέπει να εμπνεύσεις και άλλους με το πάθος σου και το όραμά σου, γιατί κανείς δεν μπορεί να καταφέρει κάτι σημαντικό μόνος του.

Η Ρένα Δούρου κινείται ως επικεφαλής ομάδας. Συνθέτει τις απόψεις. Αναγνωρίζει το έργο των συνεργατών της και στηρίζει το έργο της ομάδας της με την οποία μοιράζεται τις αγωνίες και τις όποιες επιτυχίες.
Βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, στους αγώνες και τις αγωνίες τους.
Για πρώτη φορά άνοιξε τις πόρτες της Περιφέρειας Αττικής στους πολίτες, με διαδικασίες διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας.

4 Ο Πραγματικός υπεύθυνος πολιτικός αναλαμβάνει τις ευθύνες του

Ο αδύναμος πολιτικός, ο πολιτικάντης, προσπαθεί να πάρει όλη την αναγνώριση για ότι επιτυγχάνει η ομάδα του, αλλά κατηγορεί τους άλλους όταν πράγματα πάνε στραβά.

Η Δούρου κάνει ακριβώς το αντίθετο. Και το απέδειξε έμπρακτα με την τραγωδία στο Μάτι. Ανέλαβε όχι μόνο τις δικές της ευθύνες, αλλά και πολλές άλλες πουν δεν τις αναλογούσαν,
γιατί δεν είχε την αρμοδιότητα. Είχε τη γενναιότητα να μην μασήσει τα λόγια της, να πει ότι όταν υπάρχουν τόσοι νεκροί, κανείς δεν μπορεί να λέει ότι όλα πήγαν καλά.. Δεν επέλεξε τις μεμψίμοιρες διαμαρτυρίες για τις αρμοδιότητες, αλλά τη σιωπή του ηγέτη που γνωρίζει να αναλαμβάνει ευθύνες. Επέλεξε τη δουλειά για τη στήριξη και την αποκατάσταση των θυμάτων της τραγωδίας.

5 Ο Πραγματικός υπεύθυνος πολιτικός βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας, και στα δύσκολα

Οι πραγματικοί υπεύθυνοι κρίνονται από τον τρόπο παρέμβασής τους στην κοινωνία – ειδικά στα δύσκολα. Εκεί κρίνονται. Σε αυτή τη βάση κρίνονται από τους πολίτες. Και η Ρένα Δούρου κρίνεται καθημερινά από τους πολίτες εδώ και 4.5 χρόνια. Και κρίνεται από το έργο της σε δύσκολα θέματα : είτε πρόκειται για τα αντιπλημμυρικά έργα που πλέον “τρέχουν” στην Περιφέρεια σε όλους τους δήμους, αξίας μισού δις είτε για τη στήριξη των πυροπαθών στην Ανατολική Αττική, μέσα από το κοινωνικό δίκτυ και μέσα από την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, των τοπικών επιχειρήσεων. Αποδεικνύει καθημερινά ότι ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, ότι μπορεί να αντιδρά στο πλευρό των πολιτών, των αδύναμων, εκείνων που δεν έχουν φωνή.

Keywords
Τυχαία Θέματα