Το παρασκήνιο πίσω από τα σενάρια για ανασχηματισμό - Πότε θα αλλάξει η κυβέρνηση

Δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια, που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 24ωρα σε δημοσιογραφικά γραφεία και ήθελαν να γίνεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης εντός των επόμενων ημερών. Πότε θα γίνουν οι «διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σύμφωνα με τις πληροφορίες του Dikaiologitika News.

Ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση δεν θα συμπέσει με την περίοδο, που είθισται να αποκαλείται ως μπάνια του λαού. Θα γίνει εντός του καλοκαιριού και πριν το φθινόπωρο, αλλά όχι τώρα, όπως ήθελαν σενάρια των τελευταίων ημερών.

Οι διορθωτικές κινήσεις στην

κυβέρνηση, για τις οποίες μίλησε ο κ.Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού, αμέσως μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την επίσκεψη στο Ισραήλ, αναφορικά με το χρόνο των ανακοινώσεων για τον ανασχηματισμό και την αλλαγή υπουργών στην κυβέρνηση, έλεγαν «μην περιμένετε ανασχηματισμό τις επόμενες εβδομάδες».

Το παρασκήνιο της απόφασης

Ο ανασχηματισμός ή οι «διορθωτικές κινήσεις» όπως τις αποκάλεσε ο πρωθυπουργός απλώς δεν θα γίνει άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας από το Ισραήλ διαπιστώνοντας την έκταση που έλαβε το θέμα τις τελευταίες ημέρες και μπροστά στον κίνδυνο παράλυσης του κυβερνητικού έργου -που ως συνήθως συνοδεύει η δημοσιοποίηση τέτοιων σεναρίων- αποφάσισε και διεμήνυσε σε στενούς του συνεργάτες ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός τις επόμενες εβδομάδες.

Άλλωστε στη στιχομυθία που ο πρωθυπουργός είχε με δημοσιογράφους στο ταξίδι του Ισραήλ, είχε πει ότι λαμβάνει τις αποφάσεις στο βουνό, εννοώντας ουσιαστικά ότι τώρα που όλοι είναι στις παραλίες, δεν θα γίνει ανασχηματισμός. Κάποιοι ωστόσο, στάθηκαν στη συνέχεια της συζήτησης του κ. Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους που μίλησε για διορθωτικές κινήσεις. Εξ ου και στη συνέχεια βγήκαν τα σενάρια περί ανασχηματισμού χωρίς να ληφθεί υπόψη η απάντηση για το βουνό και τις παραλίες… «Εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…», απάντησε με χιούμορ ο Πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια. Όταν οι δημοσιογράφοι επέμεναν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόσθεσε: «Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι: διορθωτικές κινήσεις».

Πότε θα γίνει ανασχηματισμός

Ανασχηματισμό είχε προαναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος μίλησε τη Δευτέρα στον Σκάι για μετά την 1η Ιουλίου. «Όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος. Όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», είχε δηλώσει.

Από την πλευρά του, όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, διέψευσε τις αναφορές για ανασχηματισμό. «Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Οι πληροφορίες του Dikaiologitika News αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει μετά τις 15 Αυγούστου και πριν από την έκθεση Θεσσαλονίκης. Στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα έχει άλλο σχήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα