Συνεργασία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με την Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα στηρίξει το έργο της Επιτροπής για Αγνοούμενα Πρόσωπα. Για το σκοπό αυτό υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας από τον πρύτανη του πανεπιστημίου, καθ. Φίλιππο Πουγιούτα, και τον Ελληνοκύπριο εκπρόσωπο στην επιτροπή, Νέστορα Νέστωρος.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα στηρίξει το έργο της Επιτροπής για Αγνοούμενα Πρόσωπα. Για το σκοπό αυτό υπογράφτηκε μνημόνιο

συνεργασίας από τον πρύτανη του πανεπιστημίου, καθ. Φίλιππο Πουγιούτα, και τον Ελληνοκύπριο εκπρόσωπο στην επιτροπή, Νέστορα Νέστωρος.

Το μνημόνιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου, «αφορά σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο, σε ένα περιβάλλον δημιουργίας και μετάδοσης γνώσης, υψηλού επιπέδου έρευνας, κριτικού λόγου και αναλυτικής σκέψης, διαρκούς αναβάθμισης της εκπαίδευσης, επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο, ενσωμάτωσης τεχνολογιών αιχμής στην εκπαίδευση και ανάπτυξης ολοκληρωμένης ακαδημαϊκής και ερευνητικής πολιτικής στο σύγχρονο δυρωπαϊκό χώρο και με εστίαση στις δικανικές επιστήμες (φυσικής ανθρωπολογίας-αρχαιολογίας, και γενετικής, τοξικολογία, βιολογίας, εγκληματολογίας, κοινωνιολογίας) και άλλα συναφή πεδία».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Φίλιππος Πουγιούτας, δήλωσε ότι θα υπάρξει ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης για να βοηθηθεί το σημαντικό έργο της επιτροπής . Ο καθ. Φίλιππος Πουγιούτας, ευχαρίστησε τον κ. Νέστωρος για την πρωτοβουλία της συνεργασίας και τόνισε το πολύ σημαντικό έργο που πραγματοποιεί η επιτροπή.

Ο κ. Νέστωρος εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι η συνεργασία μεταξύ των ερευνητικών ομάδων, κέντρων και εργαστηρίων των δύο, θα αναβαθμίζει το έργο της επιτροπής . Επίσης, ευχαρίστησε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου για την παροχή υποτροφιών για σπουδές προσωπικού της επιτροπής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα