Επικυρώθηκαν οι συμβάσεις για την εξόρυξη υδρογονανθράκων - «Αντάρτικο» από τον Φίλη

Με ευρεία πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, ψήφισε τις τέσσερις συμβάσεις μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και τριών εταιρειών για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογοναθράκων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, αρνητική οι του ΚΚΕ,

ενώ «παρών» δήλωσαν εκείνοι της ΧΑ και της Ένωσης Κεντρώων.

Ο προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς επανέλαβε τη διαφωνία του με το κυρίαρχο, όπως είπε, μοντέλο της εξόρυξης υδρογονανθράκων, που εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον. Σημείωσε δε, ότι εάν ετίθετο ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, τόσο ο ίδιος, όσο και ο «ομοϊδεάτης» του, Γιάννης Τσιρώνης θα έδιναν αρνητική ψήφο.

Πάντως, κριτική στο ενεργειακό μοντέλο που ακολουθεί η κυβέρνηση, άσκησε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος επικαλέστηκε τις επιστολές της WWF και της Greenpeace, με τις οποίες καλούσαν τους βουλευτές να καταψηφίσουν τις «εγκληματικές συμβάσεις» που οδηγούν τη χώρα σε ένα εξαιρετικά ρυπογόνο μοντέλο ανάπτυξης.

Ο κ. Φίλης επεσήμανε με νόημα, ότι οι συμβάσεις αυτές δεν είναι κατ’επιταγήν της τρόικα, αλλά κυβερνητική επιλογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα