Μήνυση κατά του προστατευόμενου μάρτυρα κατέθεσε η Mένη Μαλλιώρη

Μήνυση κατά του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση της Novartis που φέρει την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» κατέθεσε η τακτική καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μένη Μαλλιώρη, με αφορμή τους ψευδείς, κατά τη μηνύτρια, ισχυρισμούς του μηνυόμενου για εμπλοκή της σε πρακτικές τής φαρμακοβιομηχανίας.

Η μήνυση αφορά τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ ως ηθικοί αυτουργοί καταμηνύονται

άγνωστα προς το παρόν πρόσωπα.

Η καθηγήτρια της Ψυχιατρικής στην πολυσέλιδη μήνυσή της, με την οποία ορίζει ως πληρεξούσιο δικηγόρο της τον κ. Γιάννη Παπαδογιαννάκη, υποστηρίζει ότι η αναφορά του ονόματός της χωρίς άλλα στοιχεία στην κατάθεση του μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» είναι συκοφαντική και ψευδέστατη.

Ουδέποτε, αναφέρει στη μήνυσή της, έλαβα από οποιονδήποτε οποιαδήποτε ποσά και ουδόλως γνωρίζω τον κ. Φρουζή, ενώ σε άλλο σημείο της μήνυσης επισημαίνεται ότι «ουδέποτε μετείχα σε συνέδρια ή σε μελέτες από εταιρείες», ενώ η κ. Μαλλιώρη, αναφερόμενη εκτενώς στο επιστημονικό της έργο και την επιστημονική της παρουσία στο εξωτερικό και στη χώρα μας σημειώνει ότι δεν διαθέτει καν ιδιωτικό ιατρείο.

Επίσης, τονίζει ότι «δεν άσκησα καμία επιρροή στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκου, δεν ήμουν κρατικός αξιωματούχος του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά απλό μέλος του».

Keywords
Τυχαία Θέματα