Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ που καταγγέλλει πλήθος προβλημάτων στα σχολεία

Στάση εργασίας πριν καλά καλά ξεκινήσουν τα σχολεία προκήρυξε η ΟΛΜΕ που θα κάνει και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι η σχολική χρονιά ξεκινάει με πλήθος προβλημάτων και ελλείψεων, ενώ

οι πλημμύρες στη Θεσσαλία έρχονται να «προσθέσουν και νέα προβλήματα με ανυπολόγιστες συνέπειες».

Για όλα αυτά το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 1.30 μμ, «απαιτώντας από τον υπουργό να δεχτεί το ΔΣ και να δώσει λύσεις».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει -όπως τονίζεται σε ανακοίνωση- ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, από την προηγούμενη βδομάδα, για να «συζητηθούν όλα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων αλλά και για να εξευρεθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που πρόεκυψαν σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες στον Έβρο και τη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες». Ωστόσο, το αίτημα δεν απαντήθηκε ποτέ από τον υπουργό, επισημαίνει η ΟΛΜΕ και καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς της Αττικής να παραστούν στην κινητοποίηση.

Επίσης απευθύνουν κάλεσμα στις ΕΛΜΕ της υπόλοιπης χώρας να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις ΔΔΕ της περιοχής τους. Για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2 μ.μ.

#ΟΛΜΕ #ΣΤΑΣΗ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΣΧΟΛΕΙΑ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Στάση, ΟΛΜΕ,stasi, olme