Στις γαλάζιες ευθύνες για την καταστροφή στη Θεσσαλία επικεντρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια μαζική απόβαση στελεχών του στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία προχωρά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επιχειρώντας να αναδείξει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και των γαλάζιων αυτοδιοικητικών στην καταστροφική τραγωδία.

Οι περιοδείες και οι συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν στο σύνολο της περιφέρειας, ενώ το απόγευμα θα δοθεί σχετική συνέντευξη Τύπου από τον προσωρινό πρόεδρο του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος έχει γνώση

των σχετικών θεμάτων δεδομένου ότι έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τομεάρχης Περιβάλλοντος τα χρόνια της αντιπολίτευσης.

Χτένισμα όλης της Θεσσαλίας

Συγκεκριμένα, στα κλιμάκια θα συμμετέχουν η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ο Αναπληρωτής γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης, οι βουλευτές Ευάγγελος Αποστολάκης, Χρήστος Γιαννούλης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (βουλευτής Μαγνησίας), Βασίλης Κόκκαλης (Βουλευτής Λάρισας), Πέτη Πέρκα, Αθηνά Λινού, Μαρίνα Κοντοτόλη και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και των Νομαρχιακών Επιτροπών.

Νέα παρέμβαση για τις ευθύνες

Επιπλέον, η Κουμουνδούρου προετοιμάζει μια νέα παρέμβαση για το ζήτημα των πλημμυρών στη Θεσσαλία και την αποτίμηση των ευθυνών. Αν και ακόμη δεν διαρρέεται ποια θα είναι αυτή η κίνηση, πηγές του κόμματος ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα πρόκειται για κάτι αντιπαραθετικό με την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει τη διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής.

Αντιδημοκρατική μεθόδευση στη ΔΕΘ

Σε σφοδρές επικρίσεις στην κυβέρνηση προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ και για την επιλογή Μητσοτάκη να παρευρεθεί στη ΔΕΘ το τελευταίο σαββατοκύριακο που θα είναι ανοιχτή, γεγονός που δεν επιτρέπει στα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν αφού θα έχουν ακούσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, όπως είθισται.

Από την Κουμουνδούρου (και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης σε διαφορετικούς τόνους) κάνουν λόγο για αντιδεοντολογικές μεθοδεύσεις, ενώ η κριτική τους περιλαμβάνει και τη διοίκηση της ΔΕΘ. Μάλιστα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αποκλεισμό ουσιαστικά του κόμματος δεδομένου ότι η πρόταση της διοίκησης ήταν να παραστούν οι εκπρόσωποι του σήμερα (!!!) στην Έκθεση, αν και το σύνολο του πολιτικού συστήματος ασχολείται αποκλειστικά με την καταστροφή στη Θεσσαλία και ενώ υπήρχαν αρκετές άλλες ανοιχτές ημερομηνίες. Πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι «όσο κι αν προσπαθεί ο Μητσοτάκης να το αποφύγει, θα δούμε τους φορείς της πόλης και θα αποκαλύψουμε τα τοπικά αλλά και πανελλαδικά ελλείματα ασφάλειας».

#ΣΥΡΙΖΑ #ΘΕΣΣΑΛΙΑ #ΣΩΚΡΑΤΗΣ_ΦΑΜΕΛΛΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλία, ΣΥΡΙΖΑ,thessalia, syriza