Σε ομοβροντία κριτικής στην κυβέρνηση προχωρά το ΠΑΣΟΚ

Σε ομοβροντία κριτικής έναντι της κυβέρνησης για σειρά θεμάτων προχωρά αυτές τις μέρες το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να αποτελέσει την «κύρια αντιπολιτευτική δύναμη» της χώρας όχι μόνο ως σύνθημα, αλλά και στην ουσία.

Εξάλλου, οι συνθήκες της περιόδου μοιάζουν ιδανικές για την Χαριλάου Τρικούπη, όχι μόνο γιατί στην Κουμουνδούρου παρατείνεται το κενό εξουσίας λόγω της μετάθεσης των εκλογών, αλλά και διότι το Μαξίμου συνεχίζει να εκτίθεται από συνεχείς μεγάλες αναποτελεσματικότητες

της κρατικής μηχανής, με τελευταία αυτή στη Θεσσαλία.

Εξεταστική επιτροπή για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Το βασικότερο στοιχείο της στάσης του ΠΑΣΟΚ είναι ότι ανεβάζει την ένταση της κριτική του στα κυβερνητικά πεπραγμένα, τουλάχιστον σε βαθμό που δεν το συνήθιζε συχνά ως τώρα. Συγκεκριμένα, ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες το απόγευμα η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος, Θανάση Γλαβίνα, σχετικά με τη «σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών της ελλιπούς θωράκισης της Θεσσαλίας έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων και την αναζήτηση των πάσης φύσεως ευθυνών». Η σχετική απόφαση φέρεται να πάρθηκε λίγο πριν σε σύσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, καθώς μέχρι την Κυριακή το βράδυ οι αρχικές σκέψεις στην Χαριλάου Τρικούπη ήταν να γίνει σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς. Πάντως, για να περάσει η πρόταση για εξεταστική για τον εν λόγω ζήτημα, θα απαιτηθούν συγκλήσεις και με άλλα κόμματα, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι υπογραφές 120 βουλευτών.

Εν αναμονή αντιπαράθεσης Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη

Αρκετά σκληρή στάση κρατά η Χαριλάου Τρικούπη και στη επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη να παραστεί στη ΔΕΘ το τελευταίο σαββατοκύριακο της έκθεσης, γεγονός που δεν θα επιτρέψει στα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκήσουν κριτική στις εξαγγελίες του. Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για μια «απρέπεια» του πρωθυπουργού, για την οποία πάντως έχουν βρει απάντηση. Συγκεκριμένα, πέρα από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Βελλίδειο την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην Αθήνα την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μόλις δύο μέρες μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ομιλία στη ΔΕΘ θα αφορά κατά 70% τις πολύ μεγάλες αποτυχίες του επιτελικού κράτους και κατά 30% τα οικονομικά και υπόλοιπα θέματα.

Νομοσχέδιο για διακοπή χρηματοδότησης στους Σπαρτιάτες

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με τη διακοπή της χρηματοδότησης προς του Σπαρτιάτες, θέμα για το οποίο η κυβέρνηση αποφύγει να νομοθετήσει. Άλλωστε, ανάλογη τροπολογία είχε κατατεθεί από την Χαριλάου Τρικούπη και για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη από τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, ζήτημα για το οποίο, επίσης, η κυβέρνηση έχει αρνηθεί τη νομοθέτηση. Και σε αυτό το θέμα το ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει σταδιακά την κριτική του, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι κινείται με μικροπολιτική σκοπιμότητα, μολονότι πρόκειται για ζήτημα δημοκρατίας.

#ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ #ΠΑΣΟΚ #ΒΟΥΛΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ,pasok