«Προ των πυλών» διάγγελμα Μητσοτάκη για τους λογαριασμούς ρεύματος

Έρχονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τις τελευταίες δύο μέρες βρίσκεται συνεχώς σε συσκέψεις σχετικά με το πακέτο μέτρων που πρόκειται να ανακοινώσει.

Το πακέτο των μέτρων που θα ανακοινώσει για τους λογαριασμούς του ρεύματος «κλειδώνει» στις διαδοχικές συσκέψεις που έχει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, τόσο με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, όσο και με τον γγ του υπουργείου Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά.

Ο πρωθυπουργός εκτός από το βράδυ της Τρίτης βρέθηκε σε σύσκεψη και το πρωί της Τετάρτης κάτι που δείχνει

πως η κυβέρνηση καταλήγει στις τελευταίες λεπτομέρειες και η ώρα της ανακοίνωσης του πακέτου των μέτρων, τα οποία μάλιστα φαίνεται πως θα έχουν χρονικό ορίζοντα ακόμα και δωδεκαμήνου φ΄τάνει.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό οι ανακοινώσεις να γίνουν αύριο, Πέμπτη ή το αργότερο μεθαύριο, Παρασκευή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρέμβαση θα είναι σε τρια επίπεδα για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας νοικοκυριών αλλά και επιχειρήσεων.

Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, προανήγγειλε μάλιστα την παρέμβαση με μια ανάρτηση και φωτογραφία ενός ψαλιδιού.

{https://www.instagram.com/p/CdIE_x4ME5i/}

Βασικός άξονας του κυβερνητικού σχεδίου παραμένει η επιβολή ανώτατων ορίων αποζημίωσης στις τεχνολογίες ηλεκτροπαραγωγής στην χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπάρχουν σκέψεις ωστόσο για υβριδικές λύσεις όπως η παράλληλη συνέχιση της επιδότησης στις κύριες κατοικίες με διεύρυνση των μηνιαίων ορίων κατανάλωσης.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η κοστολόγηση του μέτρου της αναδρομικής αποζημίωσης των καταναλωτών ρεύματος, για το πρώτο πεντάμηνο του έτους, με στοχευμένες ενισχύσεις στις μεγάλες καταναλώσεις κύριας κατοικίας, που αυτό το διάστημα λαμβάνουν εκκαθαριστικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προ, Μητσοτάκη,pro, mitsotaki