Πόλεμος στην Ουκρανία: Έρχονται νέα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας, τηλεδιάσκεψη κορυφής με Μπάιντεν

Για νέα μέτρα σε βάρος της Ρωσίας μίλησαν ο Τζο Μπάιντεν με τους ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας, Αγγλίας αλλά και τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ.

Το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων σε βάρος της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία συζήτησαν ο Αμερικανός πρόεδρος αλλά και οι Γενς Στόλτενμπεργκ, γγ του ΝΑΤΟ, Μπόρις Τζόνσον,

πρωθυπουργός της Βρετανίοας, Τζάστιν Τριντό πρωθυπουργός του Καναδά, Εμάνουελ Μακρόν, πρόεδρος της Γαλλίας, Όλαφ Σολτς, καγκελάριος της Γερμανίας, Μάριο Ντράγκι, πρωθυπουργός της Ιταλίας, Αντρέι Ντούντα, πρόεδρος της Πολωνίας, Κλάους Γιοχάνες, πρόεδρος της Ρουμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Φούμιο Κισίντα, πρωθυπουργός της Ιαπωνίας που έλαβαν μέρος σε τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, συζητήθηκαν μέτρα που θα είχαν «σοβαρές επιπτώσεις» για τη Ρωσία, καθώς και πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της παγκόσμιας οικονομικής σταθερότητας, συμπεριλαμβανομένων όσων σχετίζονται με τις τιμές της ενέργειας. Σε ανακοίνωση του ΝΑΤΟ αναφέρεται πως οι ηγέτες επαναβεβαίωσαν την ενότητα και τη δέσμευσή τους στη συνεργασία για την αντιμετώπιση της σοβαρότερης απειλής για την ευρωατλαντική ασφάλεια εδώ και δεκαετίες.

Υπογράμμισαν πως ήταν άνευ προηγουμένου το πακέτο των περιοριστικών μέτρων που υιοθετήθηκε ως αποτέλεσμα της επιθετικής συμπεριφοράς της Ρωσίας. Επανέλαβαν την έκκλησή τους στη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο, να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από την Ουκρανία και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου.

Συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν και με την Ουκρανία για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα